obavijestili nadležne institucije

Euromost: U bjelopoljsku rijeku Bistricu ispuštene količine otpadnog đubriva

"U toku je veliki ekološki incident na rijeci Bistrici u Bijelom Polju, gdje je neko od stočara iz mjesta Bistrice iskoristivši neradni dan, ispustio ogromne količine otpadne osoke"

2990 pregleda 2 komentar(a)
Rijeka Bistrica
Rijeka Bistrica

U bjelopoljskoj rijeci Bistrica došlo do ekološkog incident uslijed ispuštanja veće količine otpadnog đubriva (osoke), saopštili su iz nevladine organizacije (NVO) "Euromost".

Oni su dodali da su o ovome obaviještene nadležne insitucije, te da je na terenu izašao inspektor za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"U toku je veliki ekološki incident na rijeci Bistrici u Bijelom Polju, gdje je neko od stočara iz mjesta Bistrice iskoristivši neradni dan, ispustio ogromne količine otpadne osoke", navodi se u saopštenju NVO "Euromost".

Iz ove NVO sumnjaju da je otpadnu osoku ispustila jedna od farmi stoke koja se nalazi pored rijeke Bistrica.

"U razgovoru sa mještanima mjesta Bistrice smo dobili informacije, da u mjestu Bistrica pored same rijeke se nalazi i jedna velika farma stoke, za koju sumnaju da nema nikakvu dozvolu za rad i dozvolu da se tu nalazi pored rijeke, a o čemu su i inspektori obaviješteni, pa se postavlja pitanje, kako može nelegalna farma stoke da se nalazi pored same rijeke, a da veterinarska inspekcija o tome ćuti. Takođe, šta se dešava sa otpadom iz ovakvih farmi stoke. Zato pozivamo Upravu za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Upravu za inspekcijske poslove kojoj pripada ekološki inspektor, kao i lokalnu inspekciju, da odmah reaguju i zaštite ovu rijeku, koja je od životnog značaja za svakog bjelopoljca i od koje zavisi ne samo riblji fond ove rijeke, već i rijeke Lim i i njen riblji fond, jer je ova rijeka mrijestište i riba iz Lima", zaključili su iz "Euromosta"

Preporučujemo za Vas