Kavarić: Ako bude potrebe i zatvaranje Podgorice je opcija

"Preporučujem da usluge ugostiteljskih objekata koriste samo u nužnoj potrebi uz preporuke koje važe za sve ostale objekte zatvorenog tipa, a to su nošenje maske, distanca i pranje ruku"

81330 pregleda 958 reakcija 100 komentar(a)
Detalj iz Podgorice, Foto: Boris Pejović
Detalj iz Podgorice, Foto: Boris Pejović

Epidemiološka situacija i rast broja oboljelih u Podgorici je zabrinjavajući, kaže direktor podgoričkog Doma zdravlja dr Nebojša Kavarić.

Ukoliko građani ne budu odgovorni poput zdravstvenog sistema i ne redukuju svoje dnevne obaveze, Kavarić za Radio Crne Gore, kaže da će predložiti NKT-u uvođenje dodatnih mjera za područje Podgorice.

„To ćemo predložiti u cilju sprečavanja dalje eskalacije broja oboljelih, koje bi moglo ugroziti funkcionalnost zdravstvenog sistema“, naveo je Kavarić.

Ne isključuje ni opciju zatvaranja Glavnog grada, ukoliko se za tim pokaže potreba.

„To je domen epidemiološke službe. Nama ostaje da apelujemo na građane da se ponašaju disciplinovano. Preporučujem da usluge ugostiteljskih objekata koriste samo u nužnoj potrebi uz preporuke koje važe za sve ostale objekte zatvorenog tipa, a to su nošenje maske, distanca i pranje ruku. To su tri jednostavne riječi koje znače mnogo i praktično prekidaju lanac prenošenja. Svi smo svjedoci da se građani toga ne pridržavaju“, tvrdi Kavarić.

S obzirom na postojeće dnevno kretanje epidemiološke situacije i povećanog broja oboljelih Dom zdravlja Podgorica pojačaće rad kovid centra u Tološima.

„Molimo građane za odgovornost i strpljenje da prilikom čekanja na pregled u kovid centru drže distancu. I da još jednom pomenem da je nošenje maske u objektima Doma zdravlja obaveza. Apel građanima da i u ostalim djelovima Doma zdravlja redovne zdravstvene potrebea svedu na ono što je zaista neophodno, a da ono što se može završe on-line. Još uvijek svi objekti Doma zdravlja rade. U skladu sa epidemiološkom situacijom na području Glavnog grada blagovremeno će građani biti obavještavani ukoliko dođe do izmještanja rada pojedinih objekata“, zaključio je direktor podgoričkog Doma zdravlja dr Nebojša Kavarić.

Bonus video: