Luxair uspostavlja redovnu avioliniju sa Crnom Gorom do 20. septembra

Linija Luksemburg- Tivat kako je najavljeno, funkcionisaće do 20.septembra. Luxair je inače, prva ovogodišnja snova strana aviokompanija koja dolazi na aerodrom Tivat na kome je od sredine marta do danas, obim redovnog i čarter avioAuthorssaobraćaja bukvalno desetkovan zbog pandemije koronavirusa

6600 pregleda 268 reakcija 2 komentar(a)
Avion Luxair, Foto: www.airliners.net
Avion Luxair, Foto: www.airliners.net

Luxair -nacionalna aviokompanija Luksemburga uspostaviće u nedjelju 19.jula, po prvi put u istoriji Aerdroma Crne Gore, redovnu avioliniju između Luksemburga i Crne Gore. Naime, Luxair će uvesti sezonsku liniju Luksemburg-Tivat-Luksemburg na kojoj će jednom nedjeljno letjeti svojim turpoprop regionalnim avionima tipa „Bombardier Q400“.

Avion kapaciteta 76 putnika iz Lusemburga će polijetati svake nedjelje u 8.20 sati i u Tivat stizati u 10.50 časova. Povratak iz Tivta za Luksemburg je u 11.35 sati, a dolazak na odredišni aerodrom u 14.10 časova.

Linija Luksemburg- Tivat kako je najavljeno, funkcionisaće do 20.septembra. Luxair je inače, prva ovogodišnja snova strana aviokompanija koja dolazi na aerodrom Tivat na kome je od sredine marta do danas, obim redovnog i čarter aviosaobraćaja bukvalno desetkovan zbog pandemije koronavirusa.

Od izbijanja koronarkrize u Crnoj gori srednom marta do danas, obnovljen je samo minimalan dio ranije najaljenih redovnih sezonskih linija za Tivat sa njemačkog i ukrajinskog tržišta i to od strane komapnija Montenegro Airlines, Eurowings i jedne ukrajinske čarter kompanije koju je angažovao tamošnji turoperatorr ALF.

Bonus video: