SAGLEDAVANJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE U CRNOJ GORI

Članovi NKT-a u posjeti Bijelom Polju: Zdravstveni sistem spreman za svaki scenario

Na sastanku, kojim je predsjedavao dr Jevto Eraković, direktori zdravstvenih ustanova u Bijelom Polju i predstavnici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje upoznali su članove NKT-a sa aktivnostima preduzetim u ovoj opštini u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19

6790 pregleda 9 komentar(a)
Eraković danas u Bijelom Polju, Foto: Printscreen
Eraković danas u Bijelom Polju, Foto: Printscreen

U cilju detaljnog sagledavanja cjelokupne epidemiološke situacije u Crnoj Gori, dio medicinskog tima Nacionalnog koordinacionog tijela, predvođen direktorom Kliničkog centra Crne Gore dr Jevtom Erakovićem, boravio je u radnoj posjeti Opštini Bijelo Polje i razgovarao sa predsjednikom Petrom Smolovićem i predstavnicima zdravstvenih ustanova i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Na sastanku, kojim je predsjedavao dr Jevto Eraković, direktori zdravstvenih ustanova u Bijelom Polju i predstavnici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje upoznali su članove NKT-a sa aktivnostima preduzetim u ovoj opštini u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

 

Saopšteno je da je dr Eraković izrazio zadovoljstvo načinom na koji je lokalna samouprava u Bijelom Polju organizovala krizni štab i dosadašnjim odgovorom na epidemiju COVID-19 na lokalnom niovu.

"Danas smo zajedno sa kolegama iz bjelopoljske opšte bolnice, doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, definisali modalitete odgovora na moguće izazove, koji bi mogli da uslijede u narednim danima. Ja se nadam da, odgovornošću i građana Bijelog Polja i kompletne naše države, nećemo doći u tu situaciju, ali nam je isto tako važno da zdravstveni sistem bude spreman za svaki mogući scenario. Ono što sam danas vidio i ono što smo danas zaključili, daje nam uvjeravanja i sigurnost i građanima Bijelog Polja i kompletne Crne Gore da zdravsteveni sistem funkcioniše, kako ovdje u Bijelom Polju, dakle na lokalnom niovu, tako i u čitavoj državi i da kao takav može sa uspjehom odgovoriti na sve izazove", kazao je Eraković nakon sastanka.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje i rukovodilac Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Petar Smolović je kazao da je zdravstveni sistem na lokalnom nivou, ali i u čitavoj državi pokazao da sa uspjehom može odgovoriti na izazov korona virusa.

"Na zajedničkom sastanku smo sagledali situaciju u Bijelom Polju, koja je izazovna, ali je i pod kontrolom. Dogovorili smo se kako da još unaprijedimo koordinaciju između Opštinskog tima i zdravstvenih ustanova u Bijelom Polju. Iskreno vjerujem da ćemo zajedno uspjeti da se izborimo sa ovom situacijom. Građane pozivam da poštuju mjere NKT-a do kraja kako bi se izborili sa ovom pandemijom na što brži i kvalitetniji način", poručio je Smolović.

Pored dr Erakovića u posjeti Bijelom Polju bili su dr Hasib Lukač, dr Sreten Kavarić, dr Marija Nikolić i dr Marija Đurović.

Preporučujemo za Vas