Vlada i Opština Budva: Hitna finansijska konsolidacija Opštine osnovni preduslov njenog daljeg razvoja i funkcionisanja

Potpredsjednik Simović je ocijenio potrebu da Vlada i Opština Budva što prije prevaziđu naslijeđene izazove pojačava i činjenica da je ovogodišnja turistička sezona u cijelom svijetu pogođena pandemijom koronavirusa

8584 pregleda 20 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Gov.me
Sa sjednice, Foto: Gov.me

Predstavnici Vlade i Nikola Divanović, kojeg je nova opštinska većina izabrala za gradonačelnika Budve, zaključili su danas da je hitna finansijska konsolidacija Opštine osnovni preduslov njenog daljeg razvoja i funkcionisanja s obzirom na činjenicu da prethodna vlast nije riješila nagomilani dug od više desetina miliona eura.

„Vlada, potvrđujući više puta iskazanu principijelnost prema svakoj lokalnoj samoupravi, bez obzira na to ko je na vlasti, iskazuje spremnost da izda novu garanciju za finansijski aranžman koji bi značio oporavak javnih finansija Opštine Budva i rješavanje ovog problema“, rekao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Milutin Simović.

Iz Vlade je saopšteni da je Divanović pozdravio spremnost Vlade.

„Opštini Budva su potrebni odgovornost, red i rad, zbog toga sam danas u Vladi. Siguran sam da ćemo u konstruktivnoj komunikaciji sa Vladom pronaći rješenja kako bismo deblokirali opštinski račun, isplatili zarade, oporavili finansije i prevazišli tešku finansijsku situaciju u kakvoj sam zatekao opštinsku kasu“, kazao je na sastanku Nikola Divanović.

Potpredsjednik Simović je ocijenio potrebu da Vlada i Opština Budva što prije prevaziđu naslijeđene izazove pojačava i činjenica da je ovogodišnja turistička sezona u cijelom svijetu pogođena pandemijom koronavirusa.

„Svjedoci smo teške situacije u turizmu ovoga ljeta širom svijeta. Zato su nam dragocjeni svaki dan turističke sezone, svaki turista, svaki turistički kapacitet i svako radno mjesto u turizmu. Zbog toga ulažemo sve napore da obezbijedimo uslove za nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Na sastanku, kojem su u ime Vlade prisustvovali i ministri finansija i javne uprave Darko Radunović i Suzana Pribilović te generalni direktori direktoratâ za državni budžet i za državni trezor Bojan Paunović i Dragan Darmanović.

Bonus video: