GORELO NISKO RASTINJE, DIVLJE DEPONIJE, KONTEJNERI...

Podgorica: U protekla 24 časa vatrogasci imali 21 intervenciju

"Najveći požar u toku današnjeg dana nastao je na brdu Mihinja i taj požar je i dalje aktivan, a trenutno ne ugrožava objekte"

3627 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Podgorice, Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica
Detalj iz Podgorice, Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica

U protekla 24 časa pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica realizovali su ukupno 21 intervenciju.

Od ukupnog broja, 14 intervencija se odnosi na požare i to na sljedećim lokacijama: Zabjelo, Donji Kokoti, u blizini gradske deponije, Mataguži, u Ulici Moskovskoj, Vranjske njive, na Cijevni, u Bijelom Polju, u Ulici Marka Miljanova, na brdu Mihinja, Barutani, Maslinama i u naselju Stari aerodrom. U požarima na Starom aerodromu kod prodavnice Tehno max i u Maslinama došlo je do požara na motornim vozilima u kojima je načinjena materijalna šteta na istim.

Prilikom gašenja požara u Donjim Kokotima eksplodirala je naprava u blizini vatrogasnih kola.

"Najveći broj požara u toku navedenog perioda odnosi se na požare trave i niskog rastinja kao i požara divljih deponija i kontejnera. Najveći požar u toku današnjeg dana nastao je na brdu Mihinja i taj požar je i dalje aktivan, a trenutno ne ugrožava objekte. Pomoć su pružili i zaposleni iz Direktorata za vanredne situacije koji su avionima gasili na pomenutoj lokaciji. Takođe, veliki požar nastao je u naselju Donji Kokoti u kojem je više objekata bilo ugroženo požarom, a požar je zahvatio mjesno groblje. Na toj lokaciji došlo je do eksplozije vjerovatno zaostale eksplozivne naprave u blizini vatrogasnog vozila, o čemu je obaviještena policija. U eksploziji nije bilo povrijeđenih. Takođe, u navedenom periodu prijavljena je jedna intervencija spasavanja lica, a ostale intervencije realizovane su kroz redovne aktivnosti iz nadležnosti službe, a tiču se redovnog obilazaka kritičnih lokacija i preventivnog osmatranja terena letilicom dron", saopšteno je iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.