Omer Šarkić rekao da je bio u policiji i dao izjavu

"Došla su dva policajca sa nalogom da budem saslušan u MUP jer sam pozvano na protest ispred ambasade Republike Srbije. Inspektoru koji me saslušao je bilo jako neprijatno, shvata da je to ironično, ali mora da uradi sve procesne radnje, da uzme izjavu, kao da sam ozbiljan kriminalac, da obavijesti tužioca. Zadržao sam se tamo sat i po vremena", poručio je Šarkić

27956 pregleda 107 reakcija 40 komentar(a)
Šarkić, Foto: Printscreen
Šarkić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 09.07.2020. 22:32h

Civilni aktivista i bloger Omer Šarkić saopštio je večeras da je bio na saslušanju u policiji zato što je na svom Fejsbuk profilu objavio poziv za okupljanje ispred ambasade Srbije.

"Napisao sam ironični post. Došla su dva policajca sa nalogom da budem saslušan u MUP jer sam pozvano na protest ispred ambasade Republike Srbije. Inspektoru koji me saslušao je bilo jako neprijatno, shvata da je to ironično, ali mora da uradi sve procesne radnje, da uzme izjavu, kao da sam ozbiljan kriminalac, da obavijesti tužioca. Zadržao sam se tamo sat i po vremena", poručio je Šarkić preko Fejsbuka.

On je dodao da je dao izjavu.

"Rekao sam da je to toliko ironična izjava, da bi moj sin od devet godina shvatio da je to ironija. Rekao sam da je službenik koji me je prijavio za objavu, zadužen da me prati, da je ispod prosječne inteligencije, da bi trebalo da pođe na test inteligencije i da se skloni iz službe jer ruši ugled policije koja je jako profesionalna i od značaja za Crnu Goru. Rekao sam da mi je žao zbog direktora policije Veselina Veljovića kojeg jako cijenim i sve to može da naškodi njegovom ugledu. Cijenim ga jer sam član regionalne komisije za ispitivanje ratnih zločina a znam da je Veljović svojevremeno spriječio etničko čišćenje u Bukovici. Žao mi je i zbog našeg evroatlantskog puta jer smo otvorili sva 33 poglavlja. Kad je sve završeno pozvali su tužioca i rekli da mogu da idem. Neka svi cijene da li je ovo ironija ili stvarno", rekao je Šarkić.

On je kazao da očekuje podršku Demokratskog fronta (DF).

On je ranije napisao da je pozvan na saslušanje u policiju.

Objava Omera Šarkića
Objava Omera Šarkićafoto: Printscreen

"Doći ću sam, za deset minuta. To je bio ironičan tekst, no dobro, nijeste vi krivi nego ti što mi prate objave", napisao je između ostalog Šarkić.

Objava Omera Šarkića
Objava Omera Šarkićafoto: Printscreen

Bonus video: