Diznijeve "Petominutne priče za neustrašive"

Prvi put u Crnoj Gori Diznijeva kolekcija petominutnih priča za djecu

4414 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Posljednja, dvadeseta knjiga iz kolekcije Petominutnih priča. Ova knjiga za temu ima nestrašivost. Hrabrost i neustrašivost kod djece može se, kao i strah, ispoljavati na različite načine. I strah i neustrašivost uobičajeni su osjećaji kod djece zato su priče iz ove Diznijeve knjige odlične da pomognu u pravilnom kanalisanju i jednog i drugog osjećaja. Zato su priče u ovoj knjizi najviše u vezi sa prevazilaženjem straha ili agledavanja situacije iz drugog ugla.

Istražujući temu hrabrosti naučnici su došli do informacija da se hrabra djeca ne boje da istražuju i isprobavaju nove stvari u životu. Ne boje se ni da pokušavaju nove stvari sve dok ih ne usavrše jer su svjesni da je svaki neuspjeh popravljiv. Takođe, hrabru djecu možemo prepoznati po fleksibilnosti. Oni se lako prilagođavaju novonastaloj situaciji i najčešće je doživljavaju kao novu pustolovinu.

U ovoj knjizi predstavljamo pet priča u kojima su glavni junaci djeci već poznti iz popularnih Diznijevih crtanih filmova.

Zlatokosa i njen vjerni prijatelj kameleon Paskal, smišljaju spostveni zastrašujući praznik pod nazivom "Noć mjeseca od marmelade". Petar Pan i družina iz Nedođije smislili su smicalicu za kapetana Kuku inspirisani pričom o Noći veštica, koju im je pričala Vendi.

Najstrašniju noć na svijetu imala su i čudovišta Sali i Majk. Imali su ideju da iskoče iz ormara i prepadnu djecu, ali se ispostavilo da su maskirana djeca isprepadala njih. Na kraju su se, na njihovu sreću, bezbjedno vratili kući. Razbijač Ralf i njegova prijateljica Penelopa von Gric su jureći duha po igrici u kojoj inače žive, orgnizovali žurku sa duhom, koji je čeznuo za prijateljima i provodom. Bila je to fantastična zabava!

Princeza Tijana iz priče "Princeza i žabac" zajedno će sa svojom prijateljicom Šarlotom morati da riješi slučaj slatkog peciva…

Zato ne propustite posljednju knjigu iz fantastične Diznijeve edicije petominutnih priča, od četvrtka, 16. jula.

Bonus video: