Otvoreni renovirani Centar za medicinsku genetiku i imunologiju i Dnevna bolnica Interne klinike KCCG

"Savremeni objekti, nova oprema i nove usluge, briga za unapređenje životnog standarda zdravstvenih radnika, izgradnja stanova, brojne specijalizacije… Nastavićemo i bolje i više“, kazao je Simović

1780 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Renovirani Centar za medicinsku genetiku i imunologiju i Dnevnu bolnicu Interne klinike KCCG svečano su otvoreni.

Kako je saopšteno iz Vlade, u rekonstrukciju i opremanje uloženo je 300.000 eura.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović istakao je da su ovo novi iskoraci zdravstvenog sistema Crne Gore.

"Savremeni objekti, nova oprema i nove usluge, briga za unapređenje životnog standarda zdravstvenih radnika, izgradnja stanova, brojne specijalizacije… Nastavićemo i bolje i više“, kazao je Simović.

On je osoblju Centra čestitao jubilej – 20 godina posvećenog rada i doprinosa zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Vlade, u Centru se godišnje radi oko 100.000 testova za oko 15.000 pacijenata, po najsavremenijim evropskim standardima.

"Budžet za zdravstvo povećan je od 2016. godine za preko 100 miliona eura i to nam daje snagu za nove mahove" rekao je Simović.

Direktor KCCG, dr Jevto Eraković, naveo je da su crnogorski zdravstveni sistem i društvo uspješno odgovorili pandemiji COVID 19 i da se ulažu stalni napori u nošenju sa krizom.

Donacijama vrijednim 23.000 eura uređen je krug Instituta za bolesti djece i spomenika dr Arsenija Škatarića.

"Dr Arsenije Nikov Škatarić iz Mataguža, bio je ljekar, humanista i antifašista. Svoj nažalost kratki život posvetio je brizi o zdravlju djece i omladine. Zbog svog slobodarskog, antifašističkog djelovanja strijeljan je u 1941. godine u 34. godini života", kazao je Simović.

Bonus video: