PORUKA POLITIČKOG DIREKTORA DPS-A

Gvozdenović: Čestitam 13. jul, uz molbu da se svi pridržavamo propisanih mjera i preporuka NKT-a

"Vratili smo nacionalno dostojanstvo i državni subjektivitet, potvrđujući da je Crna Gora zemlja plemenitih ideala, gdje se i teške borbe vode snagom volje, pameću i hrabrošću"

4086 pregleda 12 komentar(a)
Gvozdenović, Foto: Boris Pejović
Gvozdenović, Foto: Boris Pejović

Politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović rekao je da je 13. jul dan koji slavimo s ponosom i zahvalnošću našim precima koji su hrabro izvojevali dvije istorijske pobjede - onu 1878. godine kada je Crna Gora dobila međunarodno priznanje, i onu 1941. godine koja je zadivila čitav svijet pokazujući čvrstinu našeg karaktera i slobodarstva.

Gvozdenović je čestitiao 13. jul - Dan državnosti Crne Gore. 

"Generacije vođene idejom o državnosti i plamenom Trinaestojulskog ustanka predale su nam u amanet vječnu vatru slobode, koju je naša generacija dodatno rasplamsala obnovom nezavisnosti. Vratili smo nacionalno dostojanstvo i državni subjektivitet, potvrđujući da je Crna Gora zemlja plemenitih ideala, gdje se i teške borbe vode snagom volje, pameću i hrabrošću. I u današnjem vremenu punom raznih izazova, daćemo adekvatne odgovore, vodeći se ništa manje snažnom voljom i uvjerenjem u pobjede, sa imperativom očuvanja, prije svega, zdravlja, kao i svih tradicionalnih vrijednosti kojima se ponosimo. Svim građanima i građankama Crne Gore čestitam 13. jul, Dan državnosti uz molbu da se svi pridržavamo propisanih mjera i preporuka NKT-a kako bi čuvali i svoje i zdravlje svojih najbližih", rekao je Gvozdenović.

Preporučujemo za Vas