Katić i Samardžić: Neka 13. jul i tekovine borbe naših časnih predaka budu podstrek da se borimo za državu jednakosti

Kažu da se 13. jul u crnogorskoj istoriji ističe kao datum čiji ishodi su odredili našu sudbinu, kao simbol slobodarskog duha Crne Gore, čojstva i junaštva njenog naroda

4058 pregleda 7 komentar(a)
Katić i Samardžić, Foto: Opština Herceg Novi
Katić i Samardžić, Foto: Opština Herceg Novi

Predsjdnik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i predsjednik skupštine Opštine, Nikola Samardžić svim građanima Herceg Novog i cijele Crne Gore upućuju srdačne čestitke povodom 13. jula – Dana državnosti.

Kažu da se 13. jul u crnogorskoj istoriji ističe kao datum čiji ishodi su odredili našu sudbinu, kao simbol slobodarskog duha Crne Gore, čojstva i junaštva njenog naroda.

"Zahvalni precima slavimo njihova svijetla djela, u isto vrijeme okrenuti ka budućnosti koja pred nas postavlja nove izazove. Imamo odgovornost da sačuvamo slobodu koju su za nas osvojile prošle generacije, njegujući vrijednosti na kojima je ova zemlja izgrađena. Zbog toga se danas moramo osvrnuti i zapitati da li je Crna Gora država kakvu želimo? Da li živimo u državi jednakih šansi za sve? Da li je ovo zemlja u kojoj vidimo srećnu budućnost za svoju djecu? Crna Gora je naš dom i svi imamo odgovornost da je učinimo boljom. Neka Trinaesti jul i tekovine borbe naših časnih predaka budu podstrek da se borimo za državu jednakosti i slobode, mira i solidarnosti, državu sigurnosti, socijalne pravde, multikulturalnosti i tolerancije, nezavisnih grana vlasti i institucija, državu koja poštuje volju svojih građana, njihova prava i dostojanstvo", kazali su Katić i Samardžić.

Bonus video: