"Kako da baš muzičari budu opasnost za širenje epidemije"

Estradni umjetnici Crne Gore: Molimo NKT da preinači odluku, naći model da se održi naša djelatnost

"Pretpostavljamo da se samo radi o nesmotrenosti, ne zlonamjernosti NKT-a, pa ih molimo da ovu odluku preinače u neki drugi oblik, koji će omogućiti da muzičari ostvaruju pa i manje honorare, shodno radnom vremenu ugostiteljskih objekata", saopšteno je u dopisu Estradnih umjetnika

32261 pregleda 371 reakcija 46 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zašto je samo muzičarima zabranjena mogućnost da obavljaju svoju djelatnost , kad imamo prostore u kojima borave ljudi, u kojima se čuje muzika sa zvučnika, da baš muzičari budu opasnost za širenje epidemije, navodi se u saopštenju Estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore.

Oni su pozvali Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) da nađe način da se prevaziđe krizna situacija i održi estradno umjetnička djelatnost u Crnoj Gori.

"Pretpostavljamo da se samo radi o nesmotrenosti, ne zlonamjernosti NKT-a, pa ih molimo da ovu odluku preinače u neki drugi oblik, koji će omogućiti da muzičari ostvaruju pa i manje honorare, shodno radnom vremenu ugostiteljskih objekata", saopšteno je u dopisu Estradnih umjetnika.

Oni su pored NKT-u isto pitanje uputili kancelariji Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, kancelariji EU, Vladi Crne Gore.

"Interesuje nas da li je zabrana samo nama da obavljamo svoju djelatnost donijela željeni efekat i kad možemo očekivati razrješenje iste", navodi se u saopštenju.

NKT je ranije zabranio na cijeloj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabavno-muzički programi: koncerti, živi nastupi muzičara i grupa, nastupi DJ izvođača i slično.