U Nikšiću održano peto takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 45 takmičara iz Podgorice i Nikšića, a sve su budnim okom pratile sudije, Nikola Agramović, Stanko Baucal, Nikola Lončarević i Almin Gerina

12502 pregleda 41 reakcija 2 komentar(a)
Sa takmičenja
Sa takmičenja

U prvom street workout parku koje je izgradilo Ekološko udruženje mladih "Zeleni centar", a uz poštovanje svih mjera i smjernica koje su izdali Institut za javno i Nacionalno koordinaciono tijelo, održano je peto takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama u gradu pod Trebjesom. Takmičenje, kojim je obilježen 13.jul, Dan državnosti, organizovao je gimnastički klub "Montenegro street workout" u saradnji sa Ekološkim udruženjem mladih “Zeleni centar”, a uz podršku Gimnastičkog Saveza Crne Gore i Ministarstva sporta.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 45 takmičara iz Podgorice i Nikšića, a sve su budnim okom pratile sudije, Nikola Agramović, Stanko Baucal, Nikola Lončarević i Almin Gerina.

“Glavni cilj takmičenja bila je promocija calisthenics treniranja, pa je najviše pažnje dato vježbama sa ponavljanjima, zgibovi i propadanje na razboju, kako bi se motivisali mladi da se aktivno bave ovim vidom sportske aktivnosti u prirodi i to pogotovo nakon perioda ograničenog treniranja koje je bilo za vrijeme pandemije koronavirusom“, kazao je Miloš Džiknić, predsjednik kluba.

Takmičenje nije moglo da prođe bez najatraktivnije discipline, freestyle, gdje su učesnici prikazali akrobatsku stranu ove sportske discipline, a veterani su se dokazivali u disciplini zgibovi.

Takmičari su bili podijeljenji u dvije starosne kategorije – ispod i preko 18 godina. U disciplini freestyle, u kategoriji preko 18 godina, najbolji je bio Krsto Premović, drugo mjesto je osvojio Boris Martinović, dok je treći bio Dušan Ivanović. U istoj disciplini, ali do 18 godina, prva tri mjesta su osvojili Matija Mustafić, Matija Pejović i Vasilije Suknović. Abidin Orahovac, bio je najbolji u disciplini propadanje na razboju do 18 godina, dok je drugo mjesto pripalo Stefanu Radomanu, a treće Matiji Gajoviću. Muameru Orahovcu pripalo je prvo mjesto u istoj disciplini, ali u kategoriji preko 18 godina, Enisu Krniću drugo, a Radomiru Gagoviću treće. Među takmičarima mlađim od 18 godina, u disciplini zgibovi na vratilu, najbolji je bio Ivan Boljević, drugo mjesto je osvojio Krsto Premović, dok je treći bio Stefan Radoman. Prva tri mjesta u istoj disciplini, ali u starijoj kategoriji, osvojili su Milovan Gačević, Filip Radošević i Filip Brković. Što se veterana tiče, prvo mjesto u disciplini zgibovi, pripalo je Saši Ražnatoviću, drugo Momu Pavićeviću, a treće Nikoli Agramoviću.

Takmičenje su pomogli i podržali i dugogodišnji prijatelji Crnogorska komercijalna banka, Vector System Security, Coca Cola Hellenic, NK Broker, Školica sporta „Talenat“ i Sportski Centar „Trim“.

Bonus video: