donaciju za projekat obezbijedila ambasada bugarske

Dnevni centar u Danilovgradu dobio senzornu sobu, funkcioniše po najvećim evropskim standardima

„Senzorna soba ima funkciju da se smiri i agresija i auto agresija, ima vizuelnu i zvučnu funkciju. Vrlo je dobro opremljena, po najsavremenijim standardima, kao svugdje u svijetu. Napravljena je za ponos i naše ustanove i ovog grada“, kazao je Đurović

2321 pregleda 0 komentar(a)
Kovačević i ambasadorka Plugčieva u posjeti Dnevnom centru, Foto: PR Centar
Kovačević i ambasadorka Plugčieva u posjeti Dnevnom centru, Foto: PR Centar

Senzorna soba u javnoj ustanovi „Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ u Danilovgradu najsavremenije je opremljena, čime su stvoreni uslovi da ta ustanova funkcioniše po najvećim evropskim standardima.

To je saopštila predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević prilikom obilaska nove senzorne sobe u javnoj ustanovi „Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“, kojem je prisustvovala i ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori, Meglena Plugčieva.

Donaciju za senzornu sobu, vrijednu više od 15 hiljada eura, obezbijedila je Ambasada Bugarske u Crnoj Gori.

Kovačević se, u svoje lično ime, Udruženja roditelja i Dnevnog centra, zahvalila Ambasadi Bugarske na donaciji.

„Drago mi je što je ambasadorka danas tu i što se uvjerila da su sredstva namjenski utrošena. Izvršena je nabavka najsavremenije opreme senzorne sobe. Stvoreni su uslovi da naš Dnevni centar funkcioniše po najvećim evropskim standardima“, istakla je Kovačević.

Ona je ocijenila da Crna Gora baštini dobre prijateljske odnose sa Bugarskom, navodeći da će prijateljstvo dvije države i dalje biti u duhu budućih projekata koji budu realizovani.

„Vrijednost donacije je preko 15 hiljada eura. Raspisan je tender, izvršena je nabavka neophodne opreme. Oprema je montirana. Danas smo u prilici da oprema besprekorno funkcioniše“, rekla je Kovačević.

Ona je kazala da im je u toku realizacije projekta mnogo značila i podrška ambasadorke Crne Gore u Bugraskoj, Snežane Radović.

Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori, Meglena Plugčieva, kazala je da joj posjeta Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju predstavlja veliko zadovoljstvo, kao i činjenica što je Bugarska pomogla u realizaciji projekta.

„Donacija od preko 15 hiljada eura je velika pomoć za djecu, javno zdravlje, roditelje. Bugarska sa Crnom Gorom ima dobru saradnju od prve pojave slučaja kovida - 19. Bugarska je prijateljska država sa Crnom Gorom i za sve što može da pomogne, tu je“, navela je Plugčieva.

Ona je podsjetila da je Bugarska za jednu godinu finansirala projekte za Crnu Goru u vrijednosti od 135 hiljada eura, navodeći da su oni realizovani u Danilovgradu, Podgorici, Bijelom Polju, Bolnici Brezovik.

„U petak je prošao rok za finansiranje novih projekata i sve što možemo da pomognemo predstavlja nam veliko zadovoljstvo. To je istinska pomoć prijateljske zemlje. Crna Gora je na dobrom putu ka Evropskoj uniji i na naše zadovoljstvo, skoro da je vidimo u evropskoj porodici“, rekla je Plugčieva.

Direktor Javne ustanove „Dnevni centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“, Srđan Đurović, rekao je da ta ustanova dobija novi servis, koji će, kako je ocijenio, jako biti koristan.

Detalj iz Dnevnog centra u Danilovgradu
Detalj iz Dnevnog centra u Danilovgradufoto: PR Centar

„Dobili smo jednu značajnu uslugu za naše korisnike. Trudimo se maksimalno da sve što je u najboljem interesu naših korisnika ostvarimo“, rekao je Đurović.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu, predsjednica Opštine Danilovgrad obezbijedila specijalno vozilo za Dnevni centar.

„Senzorna soba ima funkciju da se smiri i agresija i auto agresija, ima vizuelnu i zvučnu funkciju. Vrlo je dobro opremljena, po najsavremenijim standardima, kao svugdje u svijetu. Napravljena je za ponos i naše ustanove i ovog grada“, kazao je Đurović.

On je naveo da trenutno u Centru ima troje, četvoro djece koji su korisnici te ustanove, koji trenutno mogu da je koriste.

„U Centru imamo trenutno 14 korisnika, i u skladu sa preporukama NKT-a, maskimalno smo popunjeni. To je optimalan broj za pružanje kvalitetne usluge. Trudimo se da kvalitet koji je postignut, sa ovim uslovima, zadržimo i da ga svakim danom unapređujemo“, zaključio je Đurović.

Preporučujemo za Vas