Berane/Kolašin: Vodu prokuvavati prije upotrebe

"Molimo građane da se pridržavaju preporuke i da imaju razumijevanja, u pitanju je viša sila", kazao je Direktor "Vodovoda", Vuko Todorović
63 pregleda 0 komentar(a)
Voda, zamućenost, Foto: Shutterstock
Voda, zamućenost, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.02.2018. 13:22h

Zbog obilne kiše i topljenja snijega uočena je pojava mutnoće u gradskom vodovodu u Beranama, pa je iz tamošnjeg JP "Vodovod" preporučeno da se voda prije upotrebe prokuvava.

Direktor "Vodovoda", Vuko Todorović kazao je da situacija nije zabrinavajuća, ali da je bolje preventivno djelovati.

"Molimo građane da se pridržavaju preporuke i da imaju razumijevanja, u pitanju je viša sila", kazao je Todorović.

Uprava "Vodovoda" preporučila je građanima da za piće koriste flaširanu vodu.

Todorović je rekao i da se situacija sa vodom prati iz sata u sat, i da će se javnost o svemu uredno obavještavati.

"Obilna kiša i topljenje snijega uslovili su pojavu mutnoće. Tako je i u drugim gradovima. Preporučujemo da se za piće do daljnjeg koristi flaširana voda", kazao je Todorović.

Izvorište glavnog vodovoda u Beranama, Merica vrelo nalazi se ispod planine Bjelasice, pa su zamućenja usljed padavina ili topljenja snijega uobičajena.

I u Kolašinu zamućena

Voda iz kolašinskog vodovoda je zamućena i treba je, prije upotrebe, prokuvati. Kako sa kazali iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, obilna kiša prourokovala je zamućenje na izvorštu u Rijeci Mušovića.

“Kao mjeru prodostrožnosti preporučujemo prokuvavanje vode prije upotrebe. Voda iz gradskog vodovoda je zamućena na vodoizvorištu, zbog jake kiše na području cijele opštine”, sapšteno je iz “Vodovoda i kanalizacije”.

Bonus video: