Mudreša isječena i iz spota, Vukašinović: Iz RTCG zabranili da je pomenem

"Kao neko ko je završio novinarstvo i ko je ušao jako naivno u tu priču - vjerujući da se svaki etički kodeks mora poštovati, jutros sam po ko zna koji put demantovana. I što je najgore, od strane kolega"

48369 pregleda 347 reakcija 45 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.07.2020. 13:56h

Jelena Vukašinović iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) saopštila je danas da je u jutarnjem programu Radio televizije Crne Gore (RTCG) bila spriječena da pomene novinarku Televizije Vijesti Aleksandru Mudrešu, koja je bila jedan od glavih aktera u videu CZIP "Sačuvajmo šume za generacije koje dolaze", samo zato što radi u Vijestima.

"Kao neko ko je završio novinarstvo i ko je ušao jako naivno u tu priču - vjerujući da se svaki etički kodeks mora poštovati, jutros sam po ko zna koji put demantovana. I što je najgore, od strane kolega. Naime, gostovala sam u jutarnjem programu RTCG-a kako bih ispred CZIP-a predstavila video za šume. Dio kampanje su bile ličnosti koje su poznate javnosti Crne Gore. Kao što dolikuje, ali i kao što sam lično osjećala, da se javno u ime svog tima zahvalim svim ljudima na doprinosu, bila sam spriječena da pomenem Aleksandra Mudreša u programu, koja je među glavnim akterima u videu, samo zato što radi u Vijestima. Razočarana, jer kolegijalnosti prema ljudima u istoj struci nema ni na pomolu. Politika jedne medijske kuće treba da se bazira na objektivnosti, nepristrasnosti, poštenju, poštovanju svoje profesije, a ne na politici koju su odlučili sami da diktiraju", napisala je Vukašinović na Fejsbuku.

RTCG je iz videa CZIP uklonila Mudrešu.

Originalni video izgleda ovako:

Bonus video: