Hrapović o vakcini za koronavirus: Da budemo među prvim zemljama koje će je nabaviti

Odgovarajući na pitanja o nabavci lijeka remdesivir, koji bi se mogao koristiti za liječenje koronavirusa, on je kazao da je Vlada potpisala sa Evropskom komisijom (EK) ugovor o zajedničkoj nabavci tog lijeka

49357 pregleda 1052 reakcija 153 komentar(a)
Hrapović, Foto: Skupština Crne Gore
Hrapović, Foto: Skupština Crne Gore

Vlada Crne Gore potpisala je dokument o zajedničkoj nabavci buduće vakcine koja se bude otkrila za koronavirus, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović .

"U prošli petak smo potpisali dokument, stavili smo se na listu, kada bude pronađena vakcina da budemo među prvim zemljama koje će je nabaviti za naše građane", rekao je Hrapović u Skupštini Crne Gore.

Odgovarajući na pitanja o nabavci lijeka remdesivir, koji bi se mogao koristiti za liječenje koronavirusa, on je kazao da je Vlada potpisala sa Evropskom komisijom (EK) ugovor o zajedničkoj nabavci tog lijeka.

"Vjerovatno ćemo da ćemo taj lijek dobiti u narednom periodu", kazao je Hrapović.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je pitala ministra zbog čega građani Crne Gore ljekove plaćaju tri puta više od onih u regionu, odnosno Srbiji i Bosni i Hercegovini.

"Pitam vas da li ima lijeka za skupe ljekove. Građani plaćaju skupe ljekove,", kazala je ona.

Hrapović tvrdi da to nije tačno, odnosno da su ljekovi u Crnoj Gori jeftiniji, da cijena onih na slobodnom tržištu nije nadležnost Ministarstva zdravlja.

Bonus video: