Ugostitelji iz Berana: Tražimo hitno usvajanje mjera subvencije

"Ova selektivna mjera koja nas ne stavlja u isti rang sa kolegama u Podgorici i na primorju, a u isto vrijeme, obzirom da se nalazimo na siromašnom sjeveru dodatno ugrožava našu egzistenciju i egezistenciju naših radnika"

3329 pregleda 49 reakcija 10 komentar(a)
Detalj iz Berana, Foto: Tufik Softić
Detalj iz Berana, Foto: Tufik Softić

Ugostitelji iz Berana zahtijevaju od Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti da u najkraćem roku preispitata mjeru o zabrani rada ugostiteljskih obejkata u Beranama.

NKT je na sjednici šestog jula odlučio da zbog složene epidemiološke situacije u Sjevernom regionu u opštinama Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Rožaje, Plav i Gusinje svi ugostiteljski objekti obustave rad na nedjelju dana, nakon čega će biti procijenjen učinak mjere i eventualno produžavanje njene primjene.

"Ova selektivna mjera koja nas ne stavlja u isti rang sa kolegama u Podgorici i na primorju, a u isto vrijeme, obzirom da se nalazimo na siromašnom sjeveru dodatno ugrožava našu egzistenciju i egezistenciju naših radnika. U potpunosti podržavamo mjere koje će dovesti do suzbijanja širenja Kovid-19 pod uslovom da se ne primjenjuju selektivno. Tražimo hitno usvajanje mjera subvencije koje bi podrazumijevale ne samo subvencije za zapošljene radnike već i za izgubljenu dobit, plaćanja računa struje, vode, komunalija, kirija, kredita, kamata i svih ostalih režijskih troškova", navodi se u saopštenju beranskih ugostitelja, koji su poslali i potpise NKT-u u vidu peticije.

Bonus video: