Konjević pozvao Hrapovića da se povuče iz javnog života, ako ne dokaže porijeklo imovine

Vaši članovi porodice putuju po bijelome svijetu i nose tašne i torbe vrijedne preko trideset hiljada eura", istakao je Konjević

31977 pregleda 58 reakcija 58 komentar(a)
Konjević danas u parlamentu, Foto: Printscreen YouTube
Konjević danas u parlamentu, Foto: Printscreen YouTube

Poslanik SDP-a Raško Konjević pozvao je ministra zdravlja Kenana Hrapovića da se povuče iz javnog života, ako ne dokaže porijeklo imovine.

On je Hrapoviću za vrijeme rasprave o Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, predložio da se ispita imovina i jednog i drugog, a ko ne bude mogao da dokaže porijeklo, da se povuče iz javnog života.

Vaši članovi porodice putuju po bijelome svijetu i nose tašne i torbe vrijedne preko trideset hiljada eura", istakao je Konjević.

Hrapović je istakao da Konjević sada kada je opozicija, priča o izmjenama Zakona, a imao je priliku da dosta učini, kada je bio i ministar finansija, kao i MUP-a.

Pitao ga je da li je tačno da je kao ministar finansija potpisivao neka rješenja za kladionice.

Konjević je odgovorio da sa tim nema problema i da je to tačno, ali da za razliku od Hrapovića on nije korumpiran.

Konjević je istakao da su za vrijeme mandata Hrapovića u javni zdravstveni sistem ušle privatne ustanove.

"Zato sada imamo da faktura za liječenje u državnoj ustanovi je 440 eura, a ukoliko je u pitanju privatna, onda je taj iznos 1.300 eura", istakao je Konjević.

On je naglasio da je četiri godine radio u MUP-u, da je to prednost i mana, ali i poručio Hrapoviću da kada dođu na vlast da će biti tamo gdje treba.

Hrapović danas u parlamentu
Hrapović danas u parlamentufoto: Printscreen YouTube

Potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović je istakao da su to teške riječi između dva čovjeka, koji su dosta vremena proveli zajedno, družili se.

Hrapović je Konjeviću poručio da mu je kao ministar finansija i dok je bio u MUP-u slao brojne kontrole u Fond. On je istakao da su kontrole pokazale da je Fond poslovao u skladu sa Zakonom.

"Nemojte da budete uhoda, znate li šta znači ta riječ", kazao je Hrapović.

Konjević je odgovorio da on nije slao kontrole, nego "onaj što Vas je smijenio, odnosno Budimir Šegrt.

"Manje partije, a više ljudi pod istragom nema", kazao je Konjević.

Hrapović je odgovorio da je maloprije dobio rezultate istraživanja o povjerenju građana u 17 institucija. "Na prvom mjestu je zdravstvo", kazao je on.

Nakon toga, građani, tvrdi on vjeruju najviše vojsci i crkvi, a najmanje političkim partijama.

Bonus video: