"Na posebnoj sjednici sagledati djelovanje ASK u predmetima utvrđivanja konflikta interesa članova Savjeta RTCG"

Navodi se da Vlada cijeni značaj koji Agencija ima u kontekstu ukupnih napora u borbi protiv korupcije, što je potvrđeno pozitivnim ocjenama u izvještajima Evropske komisije i najvećim dijelom ostvarenih rezultata
3 komentar(a)
zgrada Vlade, Foto: Luka Zeković
zgrada Vlade, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.02.2018. 17:09h

Vlada je danas preporučila Savjetu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) da na posebnoj sjednici sagleda djelovanje Agencije u predmetima utvrđivanja konflikta interesa članova Savjeta Javnog servisa.

"U vezi sa primjedbama u javnosti povodom odluka ASK-a vezanim za postupke utvrđivanja konflikta interesa članova Savjeta RTCG, Vlada preporučuje da Savjet Agencije na posebnoj sjednici sagleda djelovanje Agencije u ovim predmetima", saopšteno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Navodi se da Vlada cijeni značaj koji Agencija ima u kontekstu ukupnih napora u borbi protiv korupcije, što je potvrđeno pozitivnim ocjenama u izvještajima Evropske komisije i najvećim dijelom ostvarenih rezultata.

"Istovremeno uvažavajući potrebu da se do kraja sagledaju aspekti njenog rada od značaja za unaprjeđenje principa vladavine prava", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: