MINISTARSTVO PROSVJETE RASPISUJE KONKURS

Ako bude mjesta, i magistri mogu u dom

Rok za podnošenje dokumenata za studentske kredite, stipendije najboljim studentima i talentovanim učenicima je od 1. septembra do 16. oktobra

3926 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ministarstvo prosvjete danas raspisuje konkurse za dodjelu studentskih kredita, stipendija talentovanim učenicima i najboljim studentima i konkurs za smještaj u domovima.

Kako je saopšteno iz tog resora, za talentovane učenike osnovnih i srednjih škola, biće raspisano 166 stipendija, 352 stipendije za najbolje studente, a biće dodijeljeno i 3.400 studentskih kredita. U školskoj 2020/2021. u domovima ima mjesta za 455 učenika i 2.343 studenta.

Konkursi će, kako je saopšteno, od danas biti dostupni na sajtu Ministarstva prosvjete (www.mpin.gov.me), u rubrici KONKURSI.

Dokumenta za prijem studenata I godine studija u domove studenata podnose se od 24. avgusta do 11. septembra. Za studente II, III, IV, V i VI godine studija rok za podnošenje dokumenata je od 7. septembra do 2. oktobra, dok će učenici dokumenta podnositi od 10. do 21. avgusta 2020.

Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, kako je saopšteno, pravo na smještaj i ishranu po ekonomskoj cijeni moći će da ostvare i studenti postdiplomskih magistarskih i doktorskih studija, koji nisu u radnom odnosu, školuju se van mjesta stanovanja, a koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nisu mijenjali studijski program.

U cilju prevencije i sprečavanja širenja novog koronavirusa, Dom učenika i studenata u Podgorici, kao najbrojniji, pored predaje dokumentacije lično ili poštom, organizovaće i elektronsko prijavljivanje, uz obavezu slanja originalnih dokumenata putem pošte. Procedura će biti dostupna na adresi studentskidom.com.

Rok za podnošenje dokumenata za studentske kredite, stipendije najboljim studentima i talentovanim učenicima je od 1. septembra do 16. oktobra.

Preporučujemo za Vas