Nikšićani poštuju mjere

Kontrolisanje poštovanja donesenih mjera, prema njegovim riječima, zajednički obavljaju službenici Komunalne policije, Uprave policije, Sekretarijata za inspekcijski nadzor i turističke inspekcije. Cilj im je da, objasnio je on, prevashodno djeluju preventivno i građane upoznaju sa mjerama i obavezom njihovog poštovanja, a tek nakon toga će sprovoditi represivne mjere

5763 pregleda 10 komentar(a)
Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Građani Nikšića poštuju nove mjere koje su donesene, a tiču se nošenja maski i u otvorenom i u zatvorenom prostoru.

„Želim da se zahvalim građanima Nikšića koji su pokazali veoma veliki nivo društvene odgovornosti kako ovoga puta, tako i u prethodnom periodu i nadam se da će ostati tako da ne bi došlo do nekog pooštravanja mjera i eventualne blokade Nikšića ili izolacije. Nadam se da ćemo u svemu ovome zajednički istrajati“, kazao je načelnik Komunalne policije, Novica Milović.

Milović
Milovićfoto: Svetlana Mandić

Kontrolisanje poštovanja donesenih mjera, prema njegovim riječima, zajednički obavljaju službenici Komunalne policije, Uprave policije, Sekretarijata za inspekcijski nadzor i turističke inspekcije. Cilj im je da, objasnio je on, prevashodno djeluju preventivno i građane upoznaju sa mjerama i obavezom njihovog poštovanja, a tek nakon toga će sprovoditi represivne mjere.

„Odmah smo po donošenju mjera zajednički dogovorili i krenuli jutros od deset časova u patrolne i pozorničke djelatnosti kontrole i poštovanje mjera na teritoriji opštine Nikšić. Sa terena imamo podatke da se u većini slučajeva poštuju mjere“, kazao je Milović.

Trenutno je u Nikšiću aktivno 117 slučajeva. U Opštoj bolnici je hospitalizovano 36 oboljelih od COVID 19, od kojih je jedan pacijent životno ugrožen. Prema riječima direktora te zdravstvene ustanove Ilija Ašanin, 29 pacijenata se nalazi na infektivnom odjeljenju, a sedam na psihijatriji.

"Jedan pacijent je životno ugrožen, a ostali su za sada stabilno", kazao je Ašanin. A

Nikšićka bolnica raspolaže sa 80 mjesta za kovid pacijente - 55 na infektivnom odjeljenju i 25 na psihijatriji.

Bonus video: