Tivat: 12 osoba se oporavilo od od korone, Kusovac krivično procesuiran, nema ga na čelu OTZS

Po podacima kojima raspolaže Odjeljenje bezbjednosti Tivat, trenutno su 182 lica u samoizolaciji, a načelnik ovog odjeljenja Dragan Kontić naglasio je da je u dosadašnjem periodu izvršeno 699 kontrola građana kojima je izrečena pomenuta mjera

18693 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 20.07.2020. 16:59h

Od ukupno 35 građana Tivta koji su pozitivni na koronavirus, njih 12 se oporavilo, rečeno je na danas održanom sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS), koji je vodio zamjenik rukovodioca tima, komandir Službe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić.

Po riječima sanitarnog inžinjera tivatskog Doma zdravlja, Marine Kordić, tri pacijenta iz Tivta su hospitalizovana u bolnici u Baru.

Po podacima kojima raspolaže Odjeljenje bezbjednosti Tivat, trenutno su 182 lica u samoizolaciji, a načelnik ovog odjeljenja Dragan Kontić naglasio je da je u dosadašnjem periodu izvršeno 699 kontrola građana kojima je izrečena pomenuta mjera.

Dva lica su krivično procesuirana, među njima i gradonačelnik Tivta dr Siniša Kusovac.

Inače, upravo zbog njegovog skandala sa kršenjem mjera samoizolacije i obmanjivanjem javnosti o okolnostima pod kojima je to uradio, gradonačelnik Kusovac koji se međuvremenu iz karantina prošle sedmice vratio na posao u Opštini, danas nije predsjedavao sjednicom OTZS-a, iako je Kusovac formalno čelu tog tijela kao predsjednik Opštine.

"Saradnja sa opštinskim, ali i sa državnim organima je na visokom nivou. Molimo sve građane koji uoče ma koju nepravilnost, da isto prijave OB Tivat, kako bi nadležni reagovali", kazao je Kontić.

Kako je istaknuto, Uprava za inspekcijske poslove i Komunalna policija Opštine Tivat vrše redovnu kontrolu primjene mjera propisanih od strane Nacionalnog koordinacionog tijela.

"Mi redovno izvještavamo javnost o broju uručenih prekršajnih naloga i u proteklom periodu 10 lica je zatečeno u prekršaju. Apelujemo na sve zaposlene u trgovinama da pravilno koriste zaštitnu opremu i da posebno budu pažljivi kod upotrebe zaštitnih vizira, koji se moraju nositi zajedno sa zaštitnom maskom", naglasio je direktor Uprave za inspekcijske poslove Jovica Stojković.

Služba zaštite i spašavanja redovno vrši dezinfekciju javnih površina, sa posebnim fokusom na ulaz u Dom zdravlja Tivat.

Kol centar je aktivan i svi građani mogu pomoć potražiti na broj telefona: +38269351251.

U proteklom periodu pripadnici Službe zaštite i spašavanja organizovali su tri dostave hrane i drugih potrepština licima koja su za tim iskazala potrebu.

OTZS će obezbjediti i kontejner za trijažu tivatskom Domu zdravlja, i preuzeti troškove dopremanja, postavljanja i privremenog korištenja.

Bonus video: