Beranski taksisti podržali ugostitelje

NKT bi trebalo danas ili sjutra da odluči da li će revidirati ili produžiti mjere koje važe za gradove sjevernog regiona u kojem je proglašena epidemija, a u gostitelji su se ranije obratili zahtjevom da se izjadneče sa drugim gradovima cventralnog I južnog regiona koji u odnosu na broj stanovnika imaju isti ili veći broj inficiranih kovidom

11306 pregleda 13 komentar(a)
Beranski taksisti, Foto: Tufik Softić
Beranski taksisti, Foto: Tufik Softić

Taksi udruženja City, Lim i Moj taxi iz Berana podržali su zahtjev ugostitelja iz ovog grada da Berane treba da dobije status kao i ostale opštine i da se omogući rad ugostiteljskim objektima, a da se istovremeno njihovj djelatnosti opredijele subvencije u iznosu ne manjem od 50 odsto.

Oni su naglasili da su taksi udruženja i ugostiteljski objekti u Beranama u teškoj su situaciji zbog vladinih mjera za sprečavanje širenja virusa korona.

„U potpunosti podržavamo zahtjeve beranskih ugostitelja u dijelu da im se omogući ponovni rad i dodijele subvencije za mjese jul. Zbog zabrane rada ugostiteljskim objektima, posledice u poslovanju osjeća i naša djelatnost. Kada se tome dodaju i loši socioekonomski uslovi i zatvorenost granica, naše poslovanje je upitno u narednom periodu. Zato smatramo da Berane treba da dobije status kao i ostale Opštine i omogući se rad ugostiteljskim objektima, a našoj djelatnosti se opredijele subvencije u iznosu ne manjem od 50% zbog izuzetno loših uslova poslovanja“, stoji u saopštenju taksi udruženja City, Lim i Moj taxi iz Berana.

NKT bi trebalo danas ili sjutra da odluči da li će revidirati ili produžiti mjere koje važe za gradove sjevernog regiona u kojem je proglašena epidemija, a u gostitelji su se ranije obratili zahtjevom da se izjadneče sa drugim gradovima cventralnog I južnog regiona koji u odnosu na broj stanovnika imaju isti ili veći broj inficiranih kovidom.

Bonus video: