"KAO USPJEŠNA EVROPSKA PRIČA"

Mesić: CG bi mogla da napravi još jedan iskorak u usvajanju principa zdravog i kvalitetnog života

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju OACM na čelu sa Mesićem, bivšim predsjednikom Hrvatske

15649 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Mesić i Đukanović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Mesić i Đukanović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Crna Gora je kao uspješna evropska priča koja prednjači u brojnim oblastima napretka, prepoznata kao zemlja koja bi mogla da napravi još jedan iskorak u usvajanju principa zdravog i kvalitetnog života i očuvanja životne sredine i bude dio programa zaštite prirodnih resursa i njene obale, saopštio je danas potpredsjednik Ocean Alliance Conservation Member (OACM), Stjepan Mesić.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju OACM na čelu sa Mesićem, bivšim predsjednikom Hrvatske.

U saopštenju se navodi da je Mesić predstavljajući program OACM kazao da nijesu slučajno odabrali Crnu Goru za posjetu i potencijalnu saradnju.

Đukanović je rekao da je inicijativa veoma inspirativna i u skladu sa potrebama odgovora na izazove ovog vremena.

"Gotovo je do posljednje tačke na globalnom nivou dovedena neodgovornost prema životnoj sredini koju dijelimo i neophodno je preduzeti konkretne korake da se planeta Zemlja sačuva za naše potomstvo", kazao je on.

U saopštenju se dodaje da je Đukanović uz podršku projektu organizacije OACM, iskazao inicijalnu spremnost za učešće Crne Gore o čemu će sa delegacijom Organizacije razgovarati i predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore su rekli i da je projekat čišćenja morske površine i obalnog pojasa, koji prati dodjeljivanje Bijele zastave kao znaka sertifikovanog morskog područja, predstavio osnivač i predsjedavajući organizacije Kristijan Curović, uz ponudu učešća i saradnje sa OACM i potencijalne integracije Crne Gore kao ekološkog brenda na globalno tržište.

Preporučujemo za Vas