MUP: Požar na lokalitetu Krnjice-Vučedabići pod kontrolom, nema ugroženih objekata

U saopštenju se navodi da će zbog vjetra koji često mijenja pravac Služba zaštite i spašavanja iz Bara ostati tokom cijele noći na ovom području kako bi spriječila evenrualno novo širenje požara

3882 pregleda 0 komentar(a)
Gašenje požara, Foto: Printscreen
Gašenje požara, Foto: Printscreen

Požar koji je danas oko 12.30 izbio na lokalitetu Krnjice-Vučedabići u barskoj opštini je pod kontrolom i nema ugroženih objekata, saopšteno je danas iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je požar prijavljen preko Operativno - komunikacionog centra 112.

"Po primanju informacije na lokalitet su upućena dva vozila Službe zaštite i spašavanja iz Bara. Kako je požar većim dijelom bio na nepristupačnom terenu u pomoć su pozvani avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a koji su se odmah uključili u gašenje požara i spriječili njegovo širenje. U gašenju požara učestvovala je i Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero", istakli su iz Direktorata za vanredne situacije MUP Crne Gore.

U saopštenju se navodi da će zbog vjetra koji često mijenja pravac Služba zaštite i spašavanja iz Bara ostati tokom cijele noći na ovom području kako bi spriječila evenrualno novo širenje požara.

"Direktorat za vanredne situacije ponovo apeluje na građane da ne lože vatru na otvorenom prostoru i da svojim odgovornim odnosom rizik od požara svedu na minimum", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: