KRISTIJAN CURAVIĆ SA MESIĆEM KOD PREDSJEDNIKA

Ko je Đukanovićev gost: Svjetski rekorder sumnjičen za prevaru

Projekat bijele zastave koji je predstavio u Crnoj Gori je izazvao pažnju i na Malti gdje je Curavić promovisao projekat sa tamošnjim ministrima, a nakon medijskih upita je Curavić prvo prijetio tužbama, a potom napustio zemlju

57425 pregleda 192 reakcija 39 komentar(a)
Curavić (skroz lijevo), Foto: Printscreen YouTube
Curavić (skroz lijevo), Foto: Printscreen YouTube

Projekat čišćenja morske površine i obalnog pojasa, koji prati dodjeljivanje Bijele zastave kao znaka sertifikovanog morskog područja uz ponudu učešća i saradnje sa OACM i potencijalne integracije Crne Gore kao ekološkog brenda na globalno tržište, predstavljen je danas predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

To je saopšteno iz njegovog kabineta uz napomenu da je projekat predstavio Kristijan Curavić, a da je delegaciju Ocean Alliance Conservation Member kao potpredsjednik predvodio Stjepan Mesić.

I dok je Mesić odveć dobro poznat crnogorskoj javnosti, o Curaviću se malo zna, ali je u Hrvatskoj vrlo zapažen, najviše u posljednje vrijeme zbog toga što je tamošnje tužilaštvo podizalo optužnicu protiv njega.

Curavić je bio poznat kao ronilac i rekorder u ronjenju na dah, a gromoglasno je svojevremeno najavljivao projekat zarona na dubini većoj od sto metara na Južnom polu, čime bi postao prvi čovjek koji je to uradio na oba pola.

Svi su mediji izvještavali naširoko o tome te 2008. godine, na prezentacijama projekta su bili gradonačelnici, ministri, Curavić je dalje najavljivao susrete sa holivudskim zvijezdama i sa Nobelovcem Al Gorom kako bi i njima prezentovao projekat, obećavao da će ga po izronu čekati Džordž Kluni, Leonardo DiKaprio, Bred Pit, da se dogovorio sa Brankom Lustigom...

Kako se radilo o užasno skupom poduhvatu, Curavić je prikupljao sponzorstva na sve strane, neki su novac uplatili, ali se zaron nije nikada desio...

Hrvatski mediji su prenosili da su razne kompanije uplatile novac, između ostalog INA je finansirala sa preko 50 hiljada eura, po nekoliko hiljada eura su izdvajale županije.

Kad su tražili novac nazad, Curavić je dostavio račune za štampanje kataloga, CD-a, PR aktivnosti, pa ga je tužilaštvo sumnjičilo da se radi o lažnim računima kako ne bi morao vratiti novac.

Kad su se mediji interesovali za taj slučaj, Curavić se pohvalio nizom novih projekata, pominjao princa Alberta od Monaka.

Bijela zastava

Projekat dodjelivanja bijele zastave je još jedan projekat za koji Slobodna Dalmacija navodi da ga se Curavić dosjetio.

On nije htio da kaže koliko košta takva počast, pa su mediji upitali hrvatske plaže i turističke objekte koji su govorili da su za licence plaćali i do dvije hiljade eura po godini

Ta aktivnost je izazvala pažnju i na Malti gdje je Curavić promovisao projekat sa tamošnjim ministrima, a nakon medijskih upita je Curavić prvo prijetio tužbama, a potom napustio zemlju.

Bankrot i spasenje

Curavić je prije par godina pričao da je bankrotirao, da je bilo dana kada nije imao za hranu, ali da su mu pomogli Albert od Monaka i da ga je Mesić spojio sa Bernijem Eklstonom.

Pominjao je i učešće u rijaliti emisijama, vezu sa poznatom voditeljkom Nikolinom Pišek, to da je recesija uništila njegov projekat koji je koštao pet-šest miliona eura jer su mu otkazana sredstva iz budžeta...