Iz ambasade cg u beogradu kazali da nema organizovanog prevoza

Studenti da se sami snađu za prevoz iz Srbije

Izvjesno je da sve njih kada se vrate, zbog popunjenosti drugih karantina u Crnoj Gori, očekuje karantin u Beranama

54980 pregleda 292 reakcija 109 komentar(a)
Koronavirus poremetio normalne životne tokove na sjeveru države, Foto: Savo Prelević
Koronavirus poremetio normalne životne tokove na sjeveru države, Foto: Savo Prelević

Situacija s novim talasom koronavirusa poremetila je normalne životne tokove na sjeveru države, a u ovom trenutku još je neizvjesno čak i to kada će se i kako vratiti studenti koji studiraju u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji. Kako su “Vijestima” ispričali neki od njihovih roditelja, oko 350 studenata uputilo je pismo Ambasadi Crne Gore u Beogradu, ali tvrde da još nijesu dobili odgovor na koji način će biti organizovan njihov povratak nakon završetka ispitnog roka.

“Djeca su potpuno izgubljena. Studentske menze u Beogradu ne rade već petnaest dana. Moraju da se isele iz domova. Svi oni žele da se što prije vrate u Crnu Goru, ali ovog puta, za razliku od prvog talasa kada su povraci bili organizovani, niko još ne pominje takvu mogućnost“, kazala je zabrinuta majka.

Iz crnogorske Ambasade u Beogradu „Vijestima“ je odgovoreno da nema organizovanog prevoza.

“Studenti idu ili privatnim vozilima ili koriste postojeće linije privatnih autoprevoznika. IJZ propisuje mjere karantina, ili samoizolacije. Ambasada u tom dijelu nema nadležnosti“, stoji u odgovoru Ambasade.

Izvjesno je da sve njih kada se vrate, zbog popunjenosti drugih karantina u Crnoj Gori, očekuje karantin u Beranama.

Karantin u tom gradu otvoren je prije nekoliko dana u Domu učenika i studenata i ima oko 200 kreveta.

Da se u njemu već nalazi jedan broj ljudi koji dolaze iz inostranstva, moglo se vidjeti i ovih dana. Otvoreni prozori, žagor i graja, čak i pjesma iz pojedinih soba, uz pripadnicu Vojske Crne Gore koja stražari ispred, prizor je koji izgleda prilično zabrinjavajuće, ali na koji se prolaznici polako navikavaju.

Neki od zdravstvenih radnika koji svakodnevno obilaze ljude u karantinu, kazali su da su uslovi veoma dobri u odnosu na karantine u nekim drugim gradovima. Dom učenika i studenata useljen je prije dvije godine, i skoro da je u potpunosti nov.

Preporučujemo za Vas