Sekulić: Krapović ponovo dijeli zaposlene na politički podobne i nepodobne

"Da je gradacija loših postupaka postalo Krapovićevo drugo ime dokazuje i njegov odnos prema zaposlenima sada već ukinute Službe obezbjeđenja imovine i lica"
171 pregleda 6 komentar(a)
Vladimir Sekulić, Foto: Vuk Lajović
Vladimir Sekulić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.02.2018. 10:07h

Bivši načelnik Službe obezbjeđenja imovine i lica Vladimir Sekulić optužio je gradonačelnika Dragana Krapovića da ponovo dijeli zaposlene na politički podobne i nepodibne.

“Da je gradacija loših postupaka postalo Krapovićevo drugo ime dokazuje i njegov odnos prema zaposlenima sada već ukinute Službe obezbjeđenja imovine i lica. Mjesecima je vršio pritisak na mene kao načelnika da podnesem ostavku na tu funkciju kako bi istu preuzeo politički podoban kadar. Kada je vidio da to ne funkcioniše uslijedile su ucjene, kako ni one nisu dale rezultata Krapović je ukinuo Službu sa neosnovanim obrazloženjem u kome je naveo da nema dovoljan broj licenciranih službenika što je daleko od istine. Nakon ukidanja Službe, rješenje o prestanku mandata dobijam samo ja dok ostali službenici ostaju bez ikakvog obrazloženja šta i kako u narednom periodu pošto je Krapović odmah nakon svega pomenutog morao na petnaestodnevni odmor", kazao je Sekulić.

Prema njegovim riječima, nakon mjesec dana od ukidanaja Službe, Krapović i ostalima uručuje rješenja o nerespoređenosti, međutim tu se priča ne završava.

"Pomenuti period osim za odmor i rekreaciju Krapović je iskoristio i da procjeni ko je od službenika podoban ili ko će naprasno preko noći postati politički podoban kako bi nastavio da radi, što znači da je napravio selekciju na politički podobne i nepodobne. Krapović je toliko osilio da je počeo da se igra dječijih igara sa zaposlenima ne mareći za to što je u prekršaju, a nije ga briga ni što je Opština od početka godine bez ikakvog obezbjedjenja iako je ona obavezno štićen objekat. Pitam Krapovića kako je na istim poslovima ostavio pojedince iz Službe, a prije toga im uručio rješenja o nerasporedjenosti zbog toga što, kako je tada rekao,nisu dobro obavljali svoj posao? Zašto je Službu ukinio brzinom svjetlosti pred sam kraj godine, a da za to niko nije znao? Zašto je zaposlenima u Službi zabranio prisustvo na prethodnom skupštinskom zasijedanju? Da li zato što ne bi imao valjane argumente da odgovori na naša pitanja uzevši u obzir da je sve ovo politički instruisano?", pita Sekulić

On je upitao zašto i dalje Opština kao obavezno štićen objekat nema obezbjedjenje već ove poslove i dalje nezakonito obavavljaju oni kojima su uručena rješenja o neraspoređenosti?

"Da li ih je Krapović upoznao sa činjenicom da su svi zajedno u prekršaju?Šta će biti sa onima koji su politički nepodobni, a dobili su rješenje o nerasporedjenosti? Iz svega se jasno zaključuje da je ukidanje Službe bio usko partijski interes Demokrata koje prosto ne dozvoljavju opstanak nikoga ko ne misli kao oni. Da je tako dovoljno govore i Krapovićeve izjave koje su ga do sada već nekoliko puta demantovale", zaključuje u saopštenju Sekulić.

Bonus video: