Lacmanović: Vladini funkcioneri svaku priliku koriste za zloupotrebu službenog položaja u partijske svrhe

Kaže da ovakvo ponašanje potpredsjednika Vlade pokazuje slabost sistema čiji je dio, a ne nikako demonstriranje sigurnosti pred onim što nas čeka, a to su izbori

1766 pregleda 1 komentar(a)
Lacmanović, Foto: Demokrate
Lacmanović, Foto: Demokrate

Da Vladini funkcioneri svaku priliku koriste za zloupotrebu službenog položaja u partijske svrhe pokazao je jutros i potpredsjednik u kabinetu Duška Markovića, Zoran Pažin, saopštio je funkcioner Demokrata Radenko Lacmanović.

"On je, jutros, braneći pregovaračku poziciju Vlade u pregovorima koji su vođeni u minula dva dana poručio da će partija kojoj služi i nakon izbora zakazanih za 30. avgust biti dominantna stranka u novoj izvršnoj vlasti. Na ovaj način je Pažin zloupotrijebio funkciju na kojoj se nalazi da bi slao predizborne poruke. Podsjećamo Ministra pravde da je ovakvo ponašanje zabranjeno Zakonom, što bi njemu moralo biti poznato. Da se radi o smišljenoj aktivnosti Vladinog zvaničnika, potvrđuje i prenos na Javnom servisu njegove konferencije za novinare", rekao je Lacmanović.

Kaže da ovakvo ponašanje potpredsjednika Vlade pokazuje slabost sistema čiji je dio, a ne nikako demonstriranje sigurnosti pred onim što nas čeka, a to su izbori.

"Građani su prema svim anketama sa kojima raspolaže i Pažinova partija već odlučili da nakon tri decenije nekontrolisane vlasti pošalju Demokratsku partiju socijalista u opoziciju. To svakako nije po volji diktatoru čiji brod nezadrživo tone, pa koriste svaku priliku da stvaraju lažnu sliku o sebi kako su oni spasioci Crne Gore, koja njima treba da služi, a ne oni njoj, koju vole samo toliko koliko mogu da prodaju njene resurse i dominantan dio tog finansijskog kolača stave u vlastite džepove. Od potpredsjednika Vlade jedino je gori Javni servis i njegovi čelnici. Koliko do juče ubjeđivali su nas da su prenose skupštinskih zasjedanja obustavili kako bi spriječili da se na taj način vrši politička propaganda. Iste kriterijume ne primjenjuju kada je u pitanju druga grana vlasti, pa iz dana u dan slušamo i gledamo klasičnu predizbornu aktivnost premijera i njegovih ministara. Najmanje što se od Radio Televizije Crne Gore očekuje jeste da se izvini zbog toga što su jutros dopustili da budu dio jeftine propagande jedne političke partije. Ovo tim prije što Javni servis svi plaćamo, a od njega samo vrh vlasti ima korist, a svi drugi očiglednu štetu. Demokrate pozivaju građane da i u ovakvim izjavama poput jutrošnje Zorana Pažina prepoznaju zloupotrebu službenog položaja i na izborima pošalju snažnu poruku da takva politika i političari ne zaslužuju da vode Crnu Goru", zaključio je Lacmanović.

Bonus video: