Opština Kolašin puna diplomiranih menadžera

Enormno povećanje broja zaposlenih aktuelna vlast pravdala “potrebom za ekspertskim kadrom”

5243 pregleda 17 komentar(a)
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Među funkcionerima kolašinske vladajuće koalicije nekolicina je onih koji su završili malo poznate privatne fakultete u regionu. Oni su se, uglavnom, opredjeljivali za studije menadžmenta.

Prema odgovorima koje su “Vijestima“ dostavili iz kabineta predsjednika Opštine Milosava Bulatovića, menadžer Opštine Veljo Jovanović i načelnik Komunalne policije Marko Matović studirali su na Univerzitetu Union u Beogradu. Obojica su diplomirani menadžeri. Menadžment u turizmu na fakultetu u Baru završio je i jedan od potpredsjednika Opštine Bojan Kuburović. U kolašinskoj Opštini na mjestu sekretara za finansije je još jedan stručnjak iz oblasti menadžmenta. Sekretar Dragan Bulatović je stekao doktorat u toj oblasti na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Drugi potpredsjednik Opštine Danilo Medenica, kao i sekretar za zaštitu životne sredine Mile Glavičanin, diplomirali su na Prirodno-matematičkom fakultetu, smjer biologija, Univerziteta Crne Gore. Predsjednik Opštine Bulatović završio je Fakultet za odbranu i zaštitu u Beogradu.

Predsjednik Skupštine opštine Milan Đukić, kako piše u odgovorima “Vijestima“, diplomirao je geografiju na Univerzitetu Kosovska Mitrovica. Titulu magistra geografskih nauka, smjer turizmologija, stekao je na beogradskom Univerzitetu.

Glavna administratorka Lidija Lašić završila je Pravni fakultet u Podgorici, a sekretarka za društvene djelatnosti Nataša Šuković Ekonomski fakultet, takođe na Univerzitetu Crne Gore. Sekretarka za uređenje prostora Ljiljana Rakočević diplomirala je na Građevinskom fakultetu.

Na čelu službe zaštite je Željko Darmanović, koji je, kako tvrde u Opštini, inženjer zaštite i životne sredine, a diplomu je stekao na Visokoj strukovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu.

Prema podacima od prije nekoliko mjeseci, u Bulatovićevom kabinetu, pored potpredsjednika je još jedan službenik sa viskom stručnom spremom. Kada je riječ o viskoškolcima, u službi menadžera ih je još dvoje, još po jedan u službi glavnog administratora, Komunalnoj policiji i Službi zaštite. Pored sekretarke, u Sekretarijatu za uređenje prostora još osmoro službenika su završili fakultete, a u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine još petoro.

Među saradnicima sekretara Bulatovića je 10 službenika sa visokom stručnom spremom, a u Sekretarijatu za društvene djelatnosti sedam. Enormno povećanje broja zaposlenih u kolašinskoj lokalnoj upravi aktuelna vlast je pravdala „potrebom za ekspertskim kadrom“, ali i dalje, prema organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, među zaposlenim u Opštini najviše je onih koji su završili samo srednju školu.

Bonus video: