Vlada da spusti cijene „Sozine”

Cijene putarine kroz tunel uređene su odlukom Vlade, a kreću se od euro za motore i 2,5 za putnička vozila, do 18 eura za kamione i autobuse s prikolicom

5247 pregleda 33 reakcija 19 komentar(a)
Naplatna rampa za “Sozinu”, Foto: Savo Prelević
Naplatna rampa za “Sozinu”, Foto: Savo Prelević

Vlada mora hitno smanjiti cijene putarine kroz tunel “Sozina”, zatražile su juče Demokrate.

“Vijesti” su u nedjelju objavile da “Monteput”, koji gazduje tunelom, ne namjerava da zatraži smanjivanje cijena, pravdajući to ulaganjima u autoput i kreditnim obavezama.

Cijene putarine kroz tunel uređene su odlukom Vlade, a kreću se od euro za motore i 2,5 za putnička vozila, do 18 eura za kamione i autobuse s prikolicom.

Demokrate traže da se putarina spusti za 50 odsto za period van sezone, da se obezbijede besplatne karte za stanovnike Crmnice i Virpazara tokom cijele godine, ali i mjesečne karte s popustom za građane koji rade u Baru ili Podgorici.

“Građani ne mogu i ne smiju biti kolateralna šteta politike zaduživanja i investiranja u neizvjesne projekte. Pravdanja zabranom besplatnog prolaska mještana diskriminacijom i bojažnošću od ‘nekih zloupotreba’, nijesu na mjestu, jer se diskriminacija upravo vrši preko deceniju nad lokalnim stanovništvom koje živi u blizini Sozine”, stoji u saopštenju.

Bonus video: