VIDEO Ovo je turistička sezona u Crnoj Gori: Prazna plaža u Pržnu

Snimci su napravljeni danas - 23. jula

44233 pregleda 513 reakcija 86 komentar(a)
Prazna plaža u Pržnu, Foto: Printscreen
Prazna plaža u Pržnu, Foto: Printscreen

Kakva je ljetnja turistička sezona u Crnoj Gori pokazuju snimci čitaoca koji je poslao kako izgleda plaža kod hotela "Maestral" u Pržnu.

Na današnjim snimcima se može vidjeti da je plaža praktično potpuno prazna.

Premijer Duško Marković je juče u parlamentu u okviru premijerskog sata saopštio da će u okviru trećeg paketa mjera podrške privredi i građanima za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, Vlada izdvojiti kratkoročno 67,85 miliona eura do 2022. godine za pomoć turističkoj privredi i te mjere će uključiti subvencije kamatnih stopa, subvencije za privatni smještaj, obrtna sredstva za likvidnost, niži PDV.

Marković je juče kazao i da dugoročni set mjera u turizmu koji će se primjenjivati do 2024. godine ukupno je vrijedan 131,7 miliona eura i bavi se investicijama za završetak postojećih objekata, rekonstrukciju i izgradnju novih, diverzifikaciju turističkog proizvoda i avio dostupnošću.

Crna Gora je 10. jula imala 11.191 registrovanog turistu, što je svega oko osam odsto od ostvarenog turističkog prometa na isti dan prethodne godine, potvrđeno je ranije iz Nacionalne turističke organizacije.

Ovaj podatak o padu turističke posjete od 92 odsto usred jula pokazuje da će prihodi od sezone biti značajno lošiji u odnosu na prognozu Vlade iz juna.

U trenutku te prognoze - Crna Gora je bila korona-fri destinacija, nije bilo novog talasa epidemije, a obnavljanje letova i značajnija posjeta turista očekivala se početkom jula.

Međutim, sada gosti iz većine zemalja regiona, ali i Evropske unije (EU), ne mogu doći u Crnu Goru, a najavljeni letovi se odlažu.

Bonus video: