DOPRINOS U BORBI PROTIV COVID19

Ambasada Kine donirala Kliničkom centru Crne Gore 45.000 eura

"Pandemija se još uvijek širi svijetom, ali vjerujem da će dvije države i dva naroda nastaviti da se kreću rame uz rame, bez straha od teškoća i prepreka", poručio je Liu

5008 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ambasada Kine u Crnoj Gori donirala je Kliničkom centru Crne Gore 45.000 eura, kao doprinos u borbi protiv COVID19.

Ambasador Kine Đin Liu, u pismu direktoru Kliničkog centra Crne Gore Jevtu Erakoviću, pohvalio je, kako je saopšteno iz Kliničkog centra Crne Gore, važne, nezamjenjive napore, koje je proteklih mjeseci uložio on lično i Klinički centar Crne Gore.

"Medicinsko osoblje KCCG-a dan i noć se bori protiv virusa na prvoj liniji, štiteći naše zdravlje i bezbjednost i spašavajući živote. Iskreno vam izražavam najdublje pštovanje", naveo je kineski ambasador.

Nakon što je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ponovo proglasilo epidemiju na teritoriji Crne Gore, Liu je uvjerenja da će crnogorski narod uspješno prevazići i ovaj izazov.

"Crnogorski narod je od davnina uporan i mudar i sigurno ćete ponovo uspješno prevazići poteškoće. Kina i Crna Gora su se uvijek podržavale i tokom pamdemije, i zbog toga su dvije strane i dalje produbljivale međusobno prijateljstvo. Pandemija se još uvijek širi svijetom, ali vjerujem da će dvije države i dva naroda nastaviti da se kreću rame uz rame, bez straha od teškoća i prepreka. Takođe sam spreman da i dalje promovišem razmjenu između dviju zemalja, posebno između KCCG i kineskih medicinskih ustanova. Iskreno želim da se Crna Gora što prije oslobodi od epidemije, poručio je Liu.

Eraković se zahvalio kineskoj ambasadi na donaciji.

"Ovaj čin gdina Liua i ambasade NR Kine, države koja je prva u svijetu imala iskustva sa COVID-19, zaslužuje poštovanje jer se suočavamo sa izazovom nepredvidivog toka i trajanja. Imajući u vidu da se u aktuelnom trenutku sve države u svijetu suočavaju sa velikom neizvješnošću vezano za pandemiju COVID-19, pred njima je i veliki izazov da sačuvaju zdravlje populacije, a samim tim i stabilnost svoje države. Moramo, takođe, podsjetiti da je kineski narod i ranije podžavao Crnu Gori i crnogorski zdravstveni sistem, na čemu im se najiskrenije zahvaljujemo, uz želju za dobro zdravlje i prosperitet njihove države na svim poljima", kazao je Eraković.

Baranin Alan Kožar godinama slovi za osobu blisku škaljarskom krimjinalnom klanu.

Nakon pogibije sugrađanina Luke Đurovića, navodno je preuzeo barski klan, kojim je Đurović upravljao.

U podgoričkom Višem sudu odgovoara zbog pokušaja likvidacije Slobodana Šaranovića.

Preporučujemo za Vas