Reagovanje Opštine Tivat na navode iz odgovora novinara "Vijesti"

"Bespredmetno je sa Vama polemisati na ovu temu"

3217 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Opštine u centru Tivta, Foto: SZS Tivat
Zgrada Opštine u centru Tivta, Foto: SZS Tivat

Opština Tivat reagovala je na navode iz odgovora novinara "Vijesti" na reagovanje na tekst “Spinujete sa pogrešnim dokumentima”, objavljenog 18. jula.

"U reagovanju Opštine Tivat jasno i precizno je naglašeno da Vašom “analizom” usklađenog Plana javnih nabavki Opštine Tivat za 2020. godinu dajete nepotpune i netačne informacije. I svako ko je stručan u ovoj oblasti zna da za to nije potreban spin. Ovaj dokument možete porediti sa čim god Vam je volja, sa Odlukom o budžetu Opštine Tivat za 2020. ili sa prethodnim Planom javnih nabavki za 2020.godinu, ali ćete u svakom slučaju, na način na koji Vi to tumačite i analizirate, dobiti pogrešne podatke.

Ovo iz dva razloga: 1. Kapitalni budžet sadrži brojne stavke koje nisu dio Plana javnih nabavki: ugovorene a nerealizovane obaveze iz prethodnog perioda, izdatke za lokalnu infrastrukturu (vodovod i kanalizacija), sve realizovano putem nabavki malih vrijednosti, izdatke za uređenje zemljišta, a u ovom konkretnom slučaju i sve realizovano u prethodnom periodu po starom Zakonu o javnim nabavkama. 2. Vi ili ne možete ili ne umijete podatke koji se tiču rada Opštine Tivat tumačiti na način koji je objektivan, profesionalan i istinit, što je dokazano nizom Vaših tekstova, i brojnim a nikada ostvarenim predviđanjima i procjenama u njima.

Stoga je, baš kao što ko kažete, bespredmetno sa Vama polemisati na ovu temu. Javnost pak, treba da zna da obim planiranih investicija za 2020. nije smanjen", navodi se u reagovanje iz službe predsjednika Opštine Tivat.

Odgovor novinara biće objavljen u petak

Bonus video: