Asfalt u kolašinskom naselju Lug nakon dvije decenije

U naselju udaljenom samo par metara od centra, mještani će konačno imati priliku da normalno dođu do svojih kuća. Predsjednik Opštine tvrdi da to nema veze s predstojećim izborima

8069 pregleda 20 reakcija 19 komentar(a)
Juče u Lugovima, Foto: Dragana Šćepanović
Juče u Lugovima, Foto: Dragana Šćepanović

Skoro dvije decenije nakon što je formirano naselje Lug, na samo par metara od centra Kolašina, mještani će imati priliku da asfaltom dođu do svojih kuća.

Rješavanje urbanističkog haosa u tom naselju počelo je formalno prije dvije godine usvajanjem DUP Sportska zona, a juče je konačno počelo i asfaltiranje saobraćajnica.

Taj projekat, kako je kazala sekretarka za uređenje prostora Ljiljana Rakočević, finansira Uprava javnih radova, kroz ugovor potpisan s Opštinom, a koji se odnosi na održavanje lokalne infrastrukture.

“Kontinuirano radimo na unapređenju saobraćajne infrastrukture. Ove godine nastavljamo radove na asfaltiranju prioritetnih gradskih saobraćajnica i ostalih puteva. Naselje Lug je formirano prije 20 godina, a tek sada dobija asfalt, pa je jasno od kojeg je značaja to za mještane, među kojima je mnogo i djece školskog uzrasta. U ovom naselju planirano je asfaltiranje u nekoliko pravaca, u ukupnoj dužini od skoro kilometar. Vrijednost radova je 260.000 eura, izvodi ih preduzeće Bemax, koje se jedino javilo na tender“, rekla je Rakočević. Prema njenim riječima, uskoro treba da počne i asfaltiranje još četiri saobraćajnice u centru grada - prilaz “profesorskoj zgradi“, zatim onih pored Doma zdravlja i Elektrodistribucije, kao i ulice u naselju Breza do ulaza u kasarnu.

Radiće se i na seoskom području, najavljuje ona, pa će biti asfaltirano oko dva kilometra puteva. Planirano je da novo ruho dobiju putevi od Željezničke stanice do Izlazaka, put koji vodi od benzinske pumpe do Lugova i djelovi lokalnih puteva u Gornjoj Morači.

Za predsjednika Opštine Milosava Bulatovića, koji je juče obišao novoasfaltiranu ulicu u Lugu, to što se radovi poslije dugo odlaganja izvode pred parlamentarne izbore, nije problematično. On je, odgovorajući na pitanje “Vijesti“ zbog čega je baš sada počelo asfaltiranje u tom naselju, rekao da “kolašinska aktuelna vlast radi i prije, a nastaviće da radi i poslije izbora“. “Kada smo došli na vlast, zatekli smo vrlo zahtjevne uslove u Opštini. Zatekli smo dug od osam milona eura. Međutim, i pored tog duga, mi smo vodili računa da koliko god je moguće stvaramo razvojne situacije i naš budžet je razvojni, povećan je za oko 100 odsto i siguran sam da ćemo uvijek tako raditi. Proći će izbori, a mi ćemo posvećeno nastaviti da radimo na unapređenju života naših sugrađana“, rekao je Bulatović.

Pomoć kolašinskoj lokalnoj upravi u unapređenju putne infrastrukture juče je ponudio i ministar odbrane Predrag Bošković. Kako je Bulatović kazao nakon sastanka s njim, Vojska će, tokom avgusta i septembra, ustupiti mehanizaciju inženjerske jedinice.

“Mi smo i do sada imali dobru saradnju s Vojskom i doživljavamo ih kao partnera. Gdje god vojska dolazi, donosi dobro sredini i stanovništvu. Dogovorili smo da će njihova mehanizacija i ove godine raditi na unapređenju kolašinske putne infrastrukture. To će doprinijeti, prije svega, revitalizaciji seoskog područja i mogućnostima da se poljoprivreda i turizam objedine“, tvrdi Bulatović.

Bonus video: