OSTAO SAMO JEDAN KANDIDAT

Šukurica povukao kandidaturu za direktora ASK

Neće danas doći na intervju jer, između ostalog, smatra da Savjet nije legitiman da bira direktora Agencije za sprečavanje korupcije

15829 pregleda 12 komentar(a)
Šukurica, Foto: Privatna arhiva
Šukurica, Foto: Privatna arhiva

Advokat Amer Šukurica povukao je jutros kandidaturu za direktora Agencije za sprečavanje korupcije i neće se pojaviti na razgovoru, zakazanom za 10 časova.

To znači da će Savjet ASK danas razgovarati samo sa predsjednicom Osnovnog suda na Cetinju Jelenom Perović.

"Ukoliko imamo u vidu da je odredbom 105 Zakonom o sprečavanju korupcije propisano da će se izbor za direktora izvršiti u roku od 90 dana od dana izbora Savjeta, te da ovaj Savjet nije izabrao direktora u zakonskom roku, postavlja se logično pitanje da li je Savjet sada legitiman da bira direktora Agencije", navodi Šukurica u dopisu Agenciji, u koji su "Vijesti" imale uvid.

Smatra i da posebne uslove za članstvo u Savjetu agencije (10 godina radnog iskustva, od čega pet u oblasti borbe protiv korupcije ili zaštite ljudskih prava) ispunjava manji dio članova Savjeta.

"Mislim da od pet članova Savjeta, dva ispunjavaju sve uslove, pa se postavlja logično pitanje da li je Savjet kompetentan da odlučuje o mom izboru za direktora Agencije", stoji, između ostalog, u podnesku Šukurice dostavljenom Agenciji.