Izgrađen sportski teren u nikšićkom selu Carine

“Ovaj projekat je klasičan primjer kako se zajedništvom može postići dobrobit svakog mjesta", kazao je predsjednik MZ Župa

3356 pregleda 7 komentar(a)
Sportski teren u selu Carine, Foto: Mjesna zajednica Župa
Sportski teren u selu Carine, Foto: Mjesna zajednica Župa

U selu Carine, u nikšićkoj Župi, kod područnog odjeljenja OŠ „Dušan Bojović“, završen je sportski poligon sa tartanskom podlogom. Površina poligona za basket je 160 metara kvadratnih, a vrijednost projekta je oko 11.000 eura.

“Ovaj projekat je klasičan primjer kako se zajedništvom može postići dobrobit svakog mjesta, a to govori podatak da su u izgradnji terena, osim Mjesne zajednice, učestvovali i Ministarstvo prosvjete, firme ‘Uniprom metali’ i ‘Gradnja inžinjering’, kao i sami mještani. Realizacijom ovog projekta stvoreni su uslovi da se djeca iz ovog područnog odjeljenja uključe u aktivno bavljenje sportom i da se kod istih od malih nogu prepozna talenat”, kazao je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Prošle sedmice je u župskom selu Zagrad, takođe izgrađen sportski poligon, vrijednosti 30 hiljada eura, a ovih dana se očekuje i završetak sportskog multifunkcionalnog terena kod OŠ “Dušan Bojović”, u Mioljem Polju.

“Sve je ovo rezultat napora Savjeta MZ Župa nikšićka da se za najmlađu populaciju stvore što bolji uslovi za njihovo svakodnevno bitisanje, jer ulaganjem u mlade ulažemo u budućnost Crne Gore”, poručio je Radulović.

Bonus video: