"nova korumpirana većina nastavila da rezrješava članove odbora direktora u parking servisu"

Zuber: Ivanović se diči poznavanjem prava, a svaki potez joj je protivpravan za šta će odgovarati

On se poziva na još jedan pravni argument u Statutu društva u članu 20, stavu 1 gdje se jasno propisuje uloga osnivača u upravljanju

9699 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Član Opštinskog odbora URA Budva, Boban Zuber, ocijenio je danas da je na "tzv. sjednici SO Budva" od 11. jula "nova korumpirana većina nastavila da, kršeći sve zakone i propise države Crne Gore (koju zdušno brane od nas koji ne pristajemo na poharu DPS-a i satelita), pod oznakom “hitnosti” razrješava sve članove odbora direktora u "Parking servisu Budva"".

Kaže da je razumljivo da pomenuti žele da postave svoje ljude na funkcije sa koje prethodnu garnituru uprave razrješavaju ali trebalo bi, poručuje Zuber, bar da nađu valjane pravne osove za smjene.

“ S obzirom na to da gospođa Anđela Ivanović ima diplomu pravnog fakulteta ja kao laik u pravu, ali neko ko shvata elementarne principe zakonitosti i onoga što piše u zakonskim dokumentima, joj poručujem da po zakonu na koji se poziva na akte o sistematizaciji za firmu “Parking servis Budva D.O.O.” nije u obavezi da da saglasnost uži kabinet iz razloga što to nije organ lokalne samouprave. Niti je posebna služba u lokalnoj samoupravi već je samofinasirajuće Društvo sa ograničenom odgovornošću (to označava skraćenica D.O.O pojašnjenje za gospođu Ivanović) koje čak u izuzeće svrstava i Zakon o zaradama zaposlenih u javnom sektoru (SL 34/19) u članu 41.”, poručuje Zuber.

On se poziva na još jedan pravni argument u Statutu društva u članu 20, stavu 1 gdje se jasno propisuje uloga osnivača u upravljanju.

“Što se tiče druge stavke koju navodi Ivanović u obrazloženju smjene članova odbora direktora a koja se tiče neusvajanja finansijskog plana za 2020. godinu, informacija za gospođu Ivanović da je on usvojen u februaru mjesecu i to čak glasom člana iz njene stranke. Gospođo Ivanović s obzirom na to da se pozivate da se u pravo razumijete, moram vam ipak reći da nije tako i da ćete za svoje postupke odgovarati", poručuje na kraju Zuber.

Preporučujemo za Vas