Ako NKT ne izađe u susret, pljevaljski ugostitelji organizovaće protest u ponedeljak

"Veliki broj građana je takođe nezadovoljan trenutnim stanjem, a u dobroj mjeri i očiglednim duplim aršinima u propisivanju mjera NKT-a"

8203 pregleda 228 reakcija 13 komentar(a)
Sa jučerašnje osnivačke skupštine, Foto: Privatna arhiva
Sa jučerašnje osnivačke skupštine, Foto: Privatna arhiva

Pljevaljski ugostitelji zajedno sa svojim zaposlenim i porodicama u ponedeljak će orgnizovati protestno okupljanje ispred zgrade Opštine Pljevlja, ukoliko im na sjutrašnjoj sjednici Nacionalno koordinaciono tijelo ne izađe u susret njihovim zahtjevima.

“Ovim putem obaviještavamo cjelokupnu javnost i sve instituticije,da,ukoliko se na sjednici NKT zakazanoj u nedjelju,nastavi sa očiglednim diskriminatorskim odlukama,i ne izađe u susret našim realnim i opravdanim zahtjevima, očekujemo protestno okupljanje svih ugostitelja, zaposlenih i članova porodica ispred zgrade Opštine Pljevlja u ponedjeljak 27. jula u 11 časova zbog iskazivanja svog opravdanog nezadovoljstva. Smatramo, da ukoliko postoje uslovi, treba da zajednički uradimo sve, da se ionako teška situacija olakšava, a ne još više otežava nepromišljenim odlukama”, navodi se u saopštenju juče osnovano Udruženja pljevaljskih ugostitelja.

Zbog postovanja mjera NKT, osnivačku skupštinu Udruženja pljevaljski ugostitelji održali su na Žabljaku.

“Naše probleme, nastale zabranom rada za ugostiteljski sektor na teritoriji naše opštine, već smo iznijeli u širu javnost, a sa njima smo upoznali kako lokalne organe, tako i organe na državnom nivou. Kao što je javnost upoznata, NKT je najavilo,da će o mogućnostima ublažavanja mjera koje se odnose na naše zahtjeve, raspravljati na sjednici, zakazanoj za nedjelju 26.7. Već danima trpimo veliki pritisak i nezadovoljstvo kako ugostitelja, tako i svih zaposlenih u ugostiteljstvu i njihovih porodica, gdje je ogromnoj većini egzistencija ozbiljno ugrožena. Veliki broj građana je takođe nezadovoljan trenutnim stanjem, a u dobroj mjeri i očiglednim duplim aršinima u propisivanju mjera NKT-a. Svjesni trenutne epidmiološke situacije u državi i okruženju, nismo pristalice da se zdravlje i životi ni nas, ni bilo kog građanina ugrožavaju nepromišljenim odlukama ,ali takođe znamo da imamo ista prava kao i stanovnici ostalih gradova, koji imaju mnogo težu epidemiološku situaciju, ali im nije uskraćeno pravo na rad, pa su samim tim u mnogo povoljnijoj situaciji. Nas najvažniji zahtjev ,je da se i prema nama primjenjuju iste mjere kao i prema svima ostalima”, navodi se u saopštenju Udruženja pljevaljskih ugostitelja.

Bonus video: