Podgorički vatrogasci dobili novu zaštitnu opremu

Iz Glavnog grada su podsjetili da su prošle godine pripadnici Službe zaštite i spasavanja imali ukupno 5.412 izlazaka po svim osnovama
372 pregleda 3 komentar(a)
Vatrogasci Podgorica, Služba zaštite Glavnog grada, Foto: Glavni grad
Vatrogasci Podgorica, Služba zaštite Glavnog grada, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 01.02.2018. 11:50h

Vatrogasci Glavnog grada dobili su ličnu zaštitnu opremu renomiranog proizvođača “TEXPORT”.

“Zaštitne pantalone i jakne, između ostalog, štite vatrogasce od visokih temperatura i omogućavaju bezbjedan i udoban rad na skoro svim vrstama intervencija. Takođe, spasioci podgoričke Službe zaštite opremljeni su i zaštitnim čizmama sa posebnim mehanizmom zatezanja i načinom podešavanja na nozi što omogućava maksimalnu zaštitu i rad u svim uslovima u kojima se vatrogasci mogu naći”, navodi se u saopštenju PG biroa.

Naveli su da Uprava glavnog grada, imajući u vidu značaj i ulogu Službe zaštite i spasavanja, konstantno ulaže u nabavku opreme za potrebe te gradske službe, jer ima najveću odgovornost kada su u pitanju situacije u kojima je neophodno sačuvati građane i njihovu imovinu od svih oblika vanrednih i nepredvidivih situacija i okolnosti.

“U mandatu ove uprave obezbijeđena su dva nova specijalizovana vozila, renomiranih njemačkih proizvođača, vrijedna oko pola miliona eura, čime je modernizovan vozni park. U toku 2017. godine nabavljena su zaštitna odijela za spasilačke intervencije i specijalne čizme za spasioce. Donacijom organizacije GIZ cjelokupni sastav jedinice opremljen je opremom za poplave, čime je u velikoj mjeri podignut nivo opremljenosti, a samim tim i efikasnosti Službe zaštite”, naveli su iz PG biroa.

Podsjetili su da su prošle godine pripadnici Službe zaštite i spasavanja imali ukupno 5.412 izlazaka po svim osnovama.

“Najveći broj kada su intervencije u pitanju odnosi se na požare otvorenog tipa koji su najbrojniji u toku ljetnje požarne sezone i 2017. godine taj broj je bio 2.178 požara. Na požarima u objektima, na saobraćajnim vozilima i drugim mjestima vatrogasci su intervenisali 742 puta”, saopštili su iz PG biroa.

Bonus video: