Kvir Montenegro sa dijelom NVO podnio prijavu protiv Markovića

"Mi, LGBT osobe iz Crne Gore poručujemo advokatru Markoviću, ali i svim ostalim osobama koje šire mržnju i netrpeljivost, te vrše i direktno i indirektno podstiču druge da vrše nasilje prema nama, da ćemo nastaviti sa ponosom da se ljubimo sa osobama koje volimo - tamo gdje mi to poželimo i kad mi to poželimo", poručili su oni

3072 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Kvir Montenegro
Ilustracija, Foto: Kvir Montenegro

Povodom niza ponovljenih direktnih prijetnji novinarki dnevnog lista “Vijesti” Damiri Kalač, kao i lezbejkama, gejevima, biseksualnim i trans osobama koje je na javnom internet prostoru društvene mreže Facebook iznio advokat Velibor Marković, organizacija Kvir Montenegro podnosi danas prijavu protiv njega, zajedno sa organizacijama Juventas, Spektra, Stana i Montenegro prajdom, saopštili su oni.

Advokat Velibor Marković je u objavama na društvenoj mreži Facebook, između ostalog, napisao da će slomiti kičmu svakoj LGBT osobi koja se bude pred njim ljubila, a novinarki Kalač da će joj “zavrnuti šiju”, kaže se u saopšenju ove organizacije.

"Mi, LGBT osobe iz Crne Gore poručujemo advokatru Markoviću, ali i svim ostalim osobama koje šire mržnju i netrpeljivost, te vrše i direktno i indirektno podstiču druge da vrše nasilje prema nama, da ćemo nastaviti sa ponosom da se ljubimo sa osobama koje volimo - tamo gdje mi to poželimo i kad mi to poželimo", poručili su oni.

Oni dodaju da će sa ponosom, ispravljene kičme i podignute glave nastaviti da se suprotstavljamo homofobiji, transfobiji, nasilju i diskriminaciji.

"Sa ponosom ćemo nastaviti da volimo koga god mi izaberemo i da pokazujemo tu ljubav tamo đe mi hoćemo i kad mi hoćemo. Ljubav ne može i ne ugrožava nikoga. Ljubav uvjek pobjeđuje!", poručili su oni.

Oni su kazali da obavještavaju advokata Markovića, ali i sve ostale ljude slične njemu, da neće tolerisati mržnju, poređenje sa različitim devijacijama, pokušaje zastrašivanja i uskraćivanja osnovnih ljudskih prava.

"Zahtijevamo od nadležnih organa da adekvatno i u skladu sa zakonom procesuiraju ovaj slučaj i time zaštite naša osnovna, zakonom zagarantovana ljudska prava", kaže se u saopštenju.

"Pozdravljamo napore novinarke „Vijesti“ Damire Kalač da se na demokratski i civilizovan način izbori sa negativnim stavovima i napadima na LGBTIQ osobe", kaže se u saopštenju.

Bonus video: