Župa dobila još jedan sportski teren

Omladinski centar će, prema riječima Janovića, biti na raspolaganju za oko 15 hiljada mladih u nikšićkoj opštini

1952 pregleda 10 komentar(a)
Novi sportski teren, Foto: Svetlana Mandić
Novi sportski teren, Foto: Svetlana Mandić

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, sa presjednikom Opštine Nikšić, Veselinom Grbovićem, obišao je nedavno završeni sportski teren u Župi, u dvorištu Osnovne škole „Dušan Bojović“, kao i omladinski servis u Sportskom centru, koji uskoro počinje sa radom.

Omladinski centar će, prema riječima Janovića, biti na raspolaganju za oko 15 hiljada mladih u nikšićkoj opštini.

Grbović i Janović
Grbović i Janovićfoto: Svetlana Mandić

Ministar je izarazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa opštinom Nikšić i Mjesnom zajednicom (MZ) Župa, kao i što su ispunili obećanje za teren. “Ovaj teren ima mogućnost da koristi preko 3.000 građana ove zajednice i sto mališana“, kazao je Janović i dodao da je Ministartvo sporta i mladih uložilo preko 180 hiljada eura u izgradnju šest spotrskih terena.

Omladinski centar
Omladinski centarfoto: Svetlana Mandić

„Ovo je možda jedan od najljepših terena u Nikšiću. Nadam se da ćemo u narednom periodu sve projekte zajednički realizovati. Svakako zahvalnost je velika predsjedniku MZ Župa koji je svojom aktivnošću i idejama doveo do realizacije ovog terena, i koji se trudi da nas zainteresuje“, kazao je Grbović.

Projekat je vrijedan 80 hiljada eura, a prema riječima predsjednika MZ Župa, Dragoljuba Radulovića, to je “klasičnan primjer zajedničkog ulaganja”.

Sa otvaranja novog sportskog terena
Sa otvaranja novog sportskog terenafoto: Svetlana Mandić

„Ovo ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost ovoga mjesta, a samim tim ulaganje u budućnost Crne Gore“, poručio je Radulović.

Bonus video: