DF: Divanović prvo otpustio 12 komunalnih policajaca, pa zaposlio nove

Pod izgovorom da je opština u krizi i da nema dovoljno finansijskih sredstava, uručena su rješenja o otkazima dvanaestorici službenika tog sektora uz obrazloženje da su im ugovori o radu pravno ništavni

14899 pregleda 45 reakcija 29 komentar(a)
Divanović, Foto: Opština Budva
Divanović, Foto: Opština Budva

Budvanski odbor Demokratskog fronta optužio je koordinatora Komunalne policije i inspekcije Željka Mrvaljevića da je po nalogu Nikole Divanovića otpustio 12 službenika te službe, pod izgovorom teške ekonomske situacije, a potom zaposlio nove. Tvrde da afera Snimak i “mantra” jedan zaposleni četiri glasa ne prestaje u Crnoj Gori.

“Brojne zloupotrebe i kršenje zakona od strane budvanskog OKG. Budvanski OKG '' Pendrek'' koalicija koji se još ponegdje naziva i DPS nastavlja sa praksom zloupotreba i krivičnih djela. U panici da što prije ''udome'' svakog svog čovjeka, ne vodeći računa ni o zakonima ali ne prezajući ni od krajnje prljavih poteza izvršio je političku čistku u Komunalnoj službi i inspekciji.

Pod izgovorom da je opština u krizi i da nema dovoljno finansijskih sredstava, uručena su rješenja o otkazima dvanaestorici službenika tog sektora uz obrazloženje da su im ugovori o radu pravno ništavni.

No da vic bude bolji, rješenja o otkazima su potpisana 20.07 ove godine, a rješenja o prijemu novih službenika sa istim ugovorom o privremenim i povremenim poslovima na 120 dana potpisana su 27.07.2020 samo nedjelju dana kasnije od strane privremenog, pravno neprepoznatog koordinatora ove službe Željka Mrvaljevića a po instrukcijama uzurpatora Nikole Divanovića”, navode u saopštenju budvanski DF.

Kako ističu “očigledno je da afera ''Snimak'' i mantra ''1 zaposleni = 4 glasa'' ne prestaje u Crnoj Gori”.

“I više je nego žalosno što upravo ta afera, koja godinama predstavlja upozorenje u izvještajima EK o napretku naše države ka EU nikako da dobije sudski epilog i postaje aktuelna prije izbora. I tako u krug već godinama. Ono što izaziva bijes i revolt građana Budve nije samo činjenica da se pošteni ljudi otpuštaju, već i to što je novozaposlenim komunalcima plata povećana za 50 eura, i to u vrijeme kada zaposleni u Opštini i javnim preduzećima ne mogu da prime platu zbog već svima poznate DPS blokade računa. Mi u DF Budva kao stožer buduće vlasti obećavamo građanima, ne samo da ćemo sve nezakonite radnje krivično procesuirati – već ćemo i uzurpatore koji su se nasilno domogli poluga vlasti naglavačke izvrnuti iz fotelja koje su zauzeli već 31.08 i nikada im više nećemo dozvoliti da proizvode ovu vrstu pravnog nasilja i političkog bezakonja koju gledamo ovih dana. U prilogu dostavljamo ugovore za novozaposlene službenike u Komunalnoj službi”, zaključuju u saopštenju u DF.

Bonus video: