Đukanović: Plav neodvojivi dio državnog bića Crne Gore

Prema njegovim riječima, obilježavanje Dana opštine je prilika da se još jednom istakne nesebičan doprinos građana plavske opštine i njene brojne dijaspore obnovi crnogorske državnosti, napretku u evropskim i euroatlantskim integracijama, i ukupnom ekonomskom i demokratskom razvoju

3504 pregleda 67 reakcija 63 komentar(a)
Đukanović, Foto: Vijesti, Boris Pejović
Đukanović, Foto: Vijesti, Boris Pejović

Plav sa ljudskim i prirodnim potencijalima, koji simbolizuje multietničnost i bogatstvo različitosti, neodvojivi je dio Crne Gore, njenog državnog i građanskog bića, kazao je predsjednik države Milo Đukanović.

On je čestitao Dan Opštine predsjedniku Opštine i Skupštine Mirsadu Barjaktareviću i Šefketu Jevriću, odbornicima i građanima Plava, poželevši dalji uspješan rad.

„Plav sa svojim ljudskim i prirodnim potencijalima, koji simbolizuje multietničnost i svo bogatstvo naših različitosti, neodvojivi je dio Crne Gore, njenog državnog i građanskog bića“, rekao je Đukanović u čestitki.

Prema njegovim riječima, obilježavanje Dana opštine je prilika da se još jednom istakne nesebičan doprinos građana plavske opštine i njene brojne dijaspore obnovi crnogorske državnosti, napretku u evropskim i euroatlantskim integracijama, i ukupnom ekonomskom i demokratskom razvoju.

„I u uslovima pandemije COVlD-19 Plav je pokazao i pokazuje odgovornost i solidarnost u borbi sa tim novim izazovom, u kojoj u punoj mjeri dolazi do izražaja vitalnost našeg zdravstvenog sistema, i efikasnost svih državnih institucija“, kazao je Đukanović.

On je rekao da je uvjeren da će lokalno rukovodstvo, u saradnji s Vladom, odgovorno raditi na umanjenju i saniranju posljedica krize izazvane koronavirusom.

„I na blagovremenom stvaranju pretpostavki za nastavak dinamičnije valorizacije turističkih i drugih potencijala Plava, na dobro svih njegovih građana i naše Crne Gore. Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Plava i srdačne pozdrave“, poručio je Đukanović.

Bonus video: