"Nema granica u saradnji mladih Crne Gore i Kosova"

To je najavljeno na sastanku generalnih direktora Direktorata za sport i mlade Miloša Lalevića i Nenada Koprivice sa zamjenikom kosovskog ministra kulture, omladine i sporta Bobanom Stankovićem
106 pregleda 4 komentar(a)
Miloš Lalević, Nenad Koprivica, Boban Stanković, Foto: Ministarstvo sporta
Miloš Lalević, Nenad Koprivica, Boban Stanković, Foto: Ministarstvo sporta
Ažurirano: 31.01.2018. 12:24h

Saradnja crnogorskog Ministarstva sporta i Ministarstva kulture, omladine i sporta Kosova uskoro će biti konkretizovana potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike.

To je najavljeno na sastanku generalnih direktora Direktorata za sport i mlade Miloša Lalevića i Nenada Koprivice sa zamjenikom kosovskog ministra kulture, omladine i sporta Bobanom Stankovićem.

Sporazum će, kako su ocijenili, podstaći intenzivniju saradnju dva ministarstva u oblasti sporta i politike mladih.

Stanković je naglasio da se to u prvom redu odnosi na školski sport i čvršće povezivanje mladih putem konkretnih projekata.

Iz Ministarstva sporta je saopšteno da su Lalević i Korpivica na sastanku upoznali novoimenovanog kosovskog kolegu sa dosadašnjom saradnjom i sagledali preostale mogućnosti za inoviranje bilateralnih odnosa Crne Gore i Kosova, putem redovne razmjene informacija o propisima i strateškim aktima u oblastima sporta i politike mladih.

Stanković i direktor Direktorata za mlade i sport u Ministarstvu kulture, omladine i sporta Dževat Bajrami borave u službenoj posjeti Crnoj Gori, u cilju uspostavljanja međudržavne saradnje u omladinskoj politici.

Bonus video: