URA: Tara postala kaljuga, neko će zbog toga vrlo brzo odgovarati

Kažu i da će o svemu obavijestiti svoju partijsku internacionalu – Zelene Evrope i da neće dozvoliti da se i ovaj slučaj stavi pod tepih

6073 pregleda 12 komentar(a)
Tara prije i danas, Foto: URA
Tara prije i danas, Foto: URA

“Suza Evrope” od jutros je kaljuga, što je završni čin u devastaciji onogo što nam je još uvijek ostalo kao jedina vrijednost i bogatstvo države – prirodnih ljepota a neko će zbog toga vrlo brzo odgovarati, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su zatražili hitnu reakciju inspekcijskog organa nad tokom Tare od ušća Bjelovićke rijeke i uzvodno od Mojkovca gdje je Tara od jutros doživjela ekocid.

“Tražimo hitnu reakciju i utvrđivanje uzroka zamućenja rijeke koja je pod UNESCO zaštitom. Ovo je posljednji pucanj u taj njen status imajući u vidu da je UNESCO zbog izgradnje auto-puta u izvještaju već naveo da je rijeka Tara ugrožena od građevinskih radova”, navode iz URA-e.

Kažu i da će o svemu obavijestiti svoju partijsku internacionalu – Zelene Evrope i da neće dozvoliti da se i ovaj slučaj stavi pod tepih.

Iz URA-e ističu i da je jasno da je zamućenje najvjerovatnije nastalo zbog aktuelne izgradnje malih hidroelektrana na pritokama rijeke Tare i da je to još jedan nesvakidašnji skandal nad devastacijom prirodnih bogatstava svih građana Crne Gore.

“Čim budemo u prilici da kreiramo zvaničnu politiku nakon izbora 30. avgusta zahtijevaćemo moratorijum na dalju izgradnju minihidroelektrana i stopirati priliv novca u džepova tajkuna povezanih sa aktuelnom vlašću u Crnoj Gori”, navode iz URE.

Bonus video: