"ni jedan požar ne ugrožava domaćinstva"

MUP: I pored toplotnog talasa situacija sa požarima stabilna

Stabilna situacija ovih dana kada je rizik od požara na vrlo visokom nivou potvrđuje da postoji sinergija između dobre organizovanosti i reagovanja sistema i odgovornog odnosa građana

4949 pregleda 1 komentar(a)
Požar na Veljem brdu od prije par dana
Požar na Veljem brdu od prije par dana

Iako je Crna Gora pod uticajem jakog toplotnog talasa i visoke temperature, situacija sa požarima na otvorenom prostoru je stabilna, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih polsova

U centralnom i primorskom dijelu zemlje trenutno je aktivno deset požara i nijedan od njih neposredno ne ugrožava domaćinstva, stambene i druge objekte.

"Situacija je nešto zahtjevnija u profesionalnom smislu u opštini Danilovgrad, na teritoriji planine Garač, gdje su ugrožena sela Zagreda i Zagarač. Požar na ovom prostoru gase pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Danilovgrada i avioni Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Avioni su takođe angažovani na gašenju požara u opštini Bar, u mjesnoj zajednici Virpazar, gdje postoji mogućnost da se požar proširi na obližnju šumu i potencijalno pričini veliku štetu", navodi se u saopštenju MUP-a.

Stabilna situacija ovih dana kada je rizik od požara na vrlo visokom nivou potvrđuje da postoji sinergija između dobre organizovanosti i reagovanja sistema i odgovornog odnosa građana.

"Zato Direktorat za vanredne situacije MUP-a poziva još jednom da, na osnovu već uspostavljenog povjerenja i zajedničke odgovornosti, i dalje dajemo doprinos u prevenciji požara i zaštitimo ličnu i drugu imovinu naših građana , kao i životnu sredinu. Takođe, Direktorat za vanredne situacije MUP-a će i dalje sa svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja pratiti situaciju na terenu i biti spreman da, u skladu sa zahtjevima sa terena reaguje svim raspoloživim sredstvima. Podsjećamo građane, da ukoliko primijete požar, pozovu brojeve 112 i 123", navodi se u saopštenju.