Služba zaštite Kolašin apeluje na vozače: Ne idite putem preko Trešnjevika

Vatrogasci su ponovo, kao i u tokom minulog vikenda, iz snijega izvlačili putničko vozilo, koje je ostalo zaglavljeno u snijegu
128 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2018. 19:53h

Pripadnici kolašinske Službe zaštite treći put u nekoliko dana bili su prinuđeni da intervenišu na lokalnom putu od Mateševa do Andrijevice, preko Trešnjevika.

Vatrogasci su ponovo, kao i u tokom minulog vikenda, iz snijega izvlačili putničko vozilo, koje je ostalo zaglavljeno u snijegu.

Kako kažu, zbog nepostojanja adekvatne signalizacije, vozači ne znaju da je taj put neprohodan, pa krenu putničkim vozilima, jer im GPS uređaj to pokaže kao kraću relaciju.

"Danas oko 17 sati, dobili smo dojavu da je jedno vozilo zaglavljeno u snijegu na tom putu. Golub Vučetić iz Plava sa suprugom je "golfom 2“ krenuo tom saobraćajnicom i, s obzirom da je snijeg visočiji od metar, nije mogao dalje. Pripadnici Službe Miljan i Ivan Bulatović, vatrogasnim vozilom, koje je, u ovom slučaju poslužilo i kao čistač snijega, došli su do mjesta gdje se Vučetićevo vozilo stalo i dovukli ga do Bara Kraljskih. Slično je bilo i sa dva vozila, tokom vikenda", kažu u Službi zaštite.

Iz te službe još jednom su apelovali na nadležne da postave signalizaciju, koja će upozoriti na stajnje puta preko Trešnjevika, a na vozače da ne kreću tom saobraćajnicom.

Galerija

Bonus video: