Dnevni centar u Budvi gotov tokom maja

Otvaranjem centra u opštinskom prostoru u zgradi "Nivela" bila bi stavljena tačka na deceniju dugu agoniju...
145 pregleda 1 komentar(a)
Dnevni centar Budva, Foto: Vuk Lajović
Dnevni centar Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.01.2018. 16:49h

Adaptacija i opremanju 700 kvadrata prostora Opštine Budva za potreba Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetanjama u razvoju počela je u petak i posao bi trebalo da bude završen u maju.

Otvaranjem centra u zgradi "Nivela" bila bi stavljena tačka na deceniju dugu agoniju, koliko je cijeli projekat, kako je kazao menadžer grada Milo Božović, tapkao u mjestu.

On je istakao da je Dnevni centar jedan od prioriteta nove gradske uprave.

Sekretar za investicije Božo Vavić naglasio je da je na javnom pozivu Opštine posao dobila podgorička kompanija "Bombeton", čija je ponuda za nabavku robe i opremanje poslovnog prostora za Dnevni centar iznosila 294.978 eura.

"Riječ je o firmi koja je imal iskustva u ovakvim projektima, upravo je radila sličan centar u Podgorici. Rok završetka radova je 120 dana, ali izvođač je uvjeren da će posao biti okončan za 90 do 95 dana. Ujedno, okončan je i javni poziv, na kome je izabrana podgorička firma 'Civil engineer' koja će vršiti stručni nadzor. Sa ovom firmom Opština Budva zaključila je 19. janura ugovor po kome se obavezala da joj za ovu uslugu isplati 8.600 eura“.

Iako je odluka o osnivanju Javne ustanove “Dnevni centar” Skupština usvojila još u februaru 2014. godine, sve je ostalo na obećanjima iako je 2015. bio raspisan i tender i izabran izvođač radova.

Bonus video: